site hit counter
Strip
U trendu

“Zlatna serija” se vraća na domaće kioske i u striparnice zahvaljujući Veselom četvrtku (UPDATE!)

Posle 50 godina od izlaska prvog broja originalne edicije

Od osmog februara, Zlatna serija se vraća na kioske i u striparnice zahvaljujući Veselom četvrtku.

Prvi broj nove edicije izlazi u dve verzije sa modernom i tradicionalnom naslovnicom u različitim tiražima. Ovo je lepa vest za strip nostalgičare (poput mene)!

UPDATE: evo svežih novosti preuzetih sa Facebook naloga Veselog četvrtka:

“E pa, dragi naši, došlo je vreme da preciznije objasnimo o čemu se radi. Dakle, shvatili ste već da smo odlučili da povodom 50 godina od pokretanja kultne Dnevnikove edicije i 10 godina od objavljivanja našeg prvog izdanja startujemo novu ediciju. Njeno ime je „Zlatna serija”. Prvi broj donosi uvodni tekst našeg glavnog urednika u kom je objašnjeno zašto smo se odlučili na takav potez i o kakvoj se ediciji zapravo radi, koji je njen koncept, šta od nje možete očekivati i po čemu se razlikuje od originalne „Zlatne serije”. Suština je da je reč o ZS namenjenoj celokupnoj današnjoj publici: i onom delu koji se seća i onom delu koji se ne seća stare dobre ZS, koja se ugasila pre 25 godina. ZS je namenjena ljubiteljima stripa.

U skladu s time, odlučili smo da ovo izdanje cenjenim čitaocima ponudimo u dve varijante:

1. sa regularnom koricom i originalnom naslovnom ilustracijom maestra Klaudija Vile, verzija koja će od četvrtka biti na kioscima širom zemlje;
2. sa alternativnom retro koricom koja priziva u sećanje staru „Zlatnu seriju” i naslovnom ilustracijom maestra Baneta Kerca rađenom isključivo za ovo izdanje, verzija koja će se ove nedelje prodavati samo preko našeg Kluba čitalaca (011/2710-488 i klubcitalaca@veselicetvrtak.com) i to sa rođendanskim popustom od 30%, koji uključuje i sva naša ostala izdanja i traje do 15. februara. Vredi napomenuti i da je ova alternativna korica izrađena u vrlom malom tiražu i namenjena isključivo najvernijim i najvećim ljubiteljima stripa, te da će se (ukoliko se ne rasproda preko Kluba čitalaca) u striparnicama i maloprodajnim objektima Trafika pojaviti tek u četvrtak 15. februara.

Pročitajte i ovo:
Strip festivali u Srbiji 2018

Cena ovog izdanja od 130 strana, nevezano za to koja ga korica krasi, iznosi 350 dinara.”

Slike potiču sa Instagram naloga Veselog četvrtka. Kliknite na njih radi uvećanja:

Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close
Close