site hit counter
Strip
U trendu

“Zlatna serija” se vraća na domaće kioske i u striparnice zahvaljujući Veselom četvrtku (UPDATE!)

Posle 50 godina od izlaska prvog broja originalne edicije

Od osmog februara, Zlatna serija se vraća na kioske i u striparnice zahvaljujući Veselom četvrtku.

Prvi broj nove edicije izlazi u dve verzije sa modernom i tradicionalnom naslovnicom u različitim tiražima. Ovo je lepa vest za strip nostalgičare (poput mene)!

UPDATE: evo svežih novosti preuzetih sa Facebook naloga Veselog četvrtka:

“E pa, dragi naši, došlo je vreme da preciznije objasnimo o čemu se radi. Dakle, shvatili ste već da smo odlučili da povodom 50 godina od pokretanja kultne Dnevnikove edicije i 10 godina od objavljivanja našeg prvog izdanja startujemo novu ediciju. Njeno ime je „Zlatna serija”. Prvi broj donosi uvodni tekst našeg glavnog urednika u kom je objašnjeno zašto smo se odlučili na takav potez i o kakvoj se ediciji zapravo radi, koji je njen koncept, šta od nje možete očekivati i po čemu se razlikuje od originalne „Zlatne serije”. Suština je da je reč o ZS namenjenoj celokupnoj današnjoj publici: i onom delu koji se seća i onom delu koji se ne seća stare dobre ZS, koja se ugasila pre 25 godina. ZS je namenjena ljubiteljima stripa.

U skladu s time, odlučili smo da ovo izdanje cenjenim čitaocima ponudimo u dve varijante:

1. sa regularnom koricom i originalnom naslovnom ilustracijom maestra Klaudija Vile, verzija koja će od četvrtka biti na kioscima širom zemlje;
2. sa alternativnom retro koricom koja priziva u sećanje staru „Zlatnu seriju” i naslovnom ilustracijom maestra Baneta Kerca rađenom isključivo za ovo izdanje, verzija koja će se ove nedelje prodavati samo preko našeg Kluba čitalaca (011/2710-488 i klubcitalaca@veselicetvrtak.com) i to sa rođendanskim popustom od 30%, koji uključuje i sva naša ostala izdanja i traje do 15. februara. Vredi napomenuti i da je ova alternativna korica izrađena u vrlom malom tiražu i namenjena isključivo najvernijim i najvećim ljubiteljima stripa, te da će se (ukoliko se ne rasproda preko Kluba čitalaca) u striparnicama i maloprodajnim objektima Trafika pojaviti tek u četvrtak 15. februara.

Pročitajte i ovo:
Striporama 2018- međunarodni festival stripa i pop kulture, 09-12 avgust 2018, Niš

Cena ovog izdanja od 130 strana, nevezano za to koja ga korica krasi, iznosi 350 dinara.”

Slike potiču sa Instagram naloga Veselog četvrtka. Kliknite na njih radi uvećanja:

Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close