site hit counter
Film

Tragovi u snegu (Wind River) – titlovani trejler i najava filma

Cory Lambert je lovac na divlje zveri u indijanskom rezervatu Wind River, izgubljenog u bespućima ogromnog Wyominga. Kada otkrije leš mlade devojke u divljini, FBI šalje svog regruta da ispita zločin. Duboko povezan sa indijanskom zajednicom pomoći će mladoj policajki u istraži ubistva u tom divljem i neprijateljskom okruženju, ispunjenog nasiljem i izolacijom, gde čovek može samo da se pokloni pred snagom i veličinom divljine…

Bogovi marketinga će pokušati da ovaj film prodaju kao ono što u suštini nije. Jeste da je nasilje u filmu sporadično i veoma krvavo ali to je samo deo filma.

Ukoliko mislite da se ovde radi o poteri za ubicom dostojnom novijih filmskih produkcija, reditelj Taylor Sheridan nam je iznedrio mnogo prefinjeniju dramu nego što možemo da očekujemo. I ujedno pruža jednu od najboljih uloga koju nam je Jeremy Renner pružio.

Priča filma nam opisuje paralelnu priču dva oca koji, u različitim vremenskim periodima, dele žal za gubitkom ženskog deteta, žrtvu silovanja i ubistva. Taj početni postulat predstavlja našeg protagonistu kao antiheroja koji stremi da pronađe svoj unutrašnji mir. Smiren i suzdržan, Jeremy Renner je ovde u ulozi kaubojca koji u planinskim bespućima kreće u poteru koja će biti u znaku osvete.

Scenarista filmova Sicario i Hell or High Water ovoga puta se našao u ulozi reditelja filma Wind River, koji nam daje uvid u problematična američka društvena pitanja.

Neću vam kvariti dalji užitak, osim što samo mogu da vam preporučim ovaj film, koji je u Francuskoj gde i živim bio je bio premijerno prikazan na Kanskom i još nekim festivalima.

Pročitajte i ovo:
Kin - titlovani trejler i najava filma

Film bi trebao biti prikazan u domaćim bioskopima u drugoj polovini septembra 2017 godine. Za Hrvatsku je službeni prevod naslova filma Tragovi u snegu, za Srbiju mi naslov još nije poznat (možda bude isti).

Oznake

2 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Close
Close