site hit counter
MuzikaWeb

Spotify – muzički servis za besplatno slušanje muzike sa interneta

Znao sam za postojanje ovog servisa odavno ali ga nikada nisam koristio, do sada sam privilegovao Deezer. Probao sam Spotify nedavno i oduševio sam se muzičkim izborom (ima i domaćih pesama) , ergonomijom programa, ukratko svim njegovim kvalitetima. U Srbiji nije dostupno korišćenje ovog servisa (autorska prava, jel’) ali postoji caka da se to prevaziđe lako, u nastavku imate objašnjenje. Servis je besplatan i finansira se od reklama tako da ćete s vremena na vreme između pesama čuti neki džingl ili reklamu, premium verzija je oslobođena reklama ali se plaća. Enjoy the music!

Šta je Spotify?

Spotify je muzički servis koji je nastao u Švedskoj kao start-up projekat “Spotify AB” 2008. godine. Za razliku od ostalih muzičkih servisa (iTunes, WMP, Winamp), ovaj program omogućava korisnicima slušanje muzike koja nije prethodno kupljena ili na neki drugi način nabavljena, tako što se direktno “nakače” na oblak.

Ovaj način rada doveo je do brzog razvoja start-up-a. Prema postojećim informacijama, servis broji više od 10 miliona korisnika , od čega čak 2,5 miliona ima Premium ili Unlimited naloge. Free nalog omogućava neograničeno slušanje muzike prvih 6 meseci, posle čega se broj sati dnevno ograničava. Takođe, nije omogućeno korišćenje programa na mobilnom telefonu, i u offline mode-u, što je naravno moguće korišćenjem Premium paketa. Što se tiče cene, najskuplji paket košta 10 dolara mesečno, što deluje kao vrlo primamljiva ponuda s obzirom na obim usluga. Dovoljna je informacija da baza sadrži više od 15 miliona različitih pesama. Među njima postoji pristojan broj domaćih ostvarenja.

Pročitajte i ovo:
Isidor - domaća uzdanica Synthwave muzike nas vraća u 80-te

Kako instalirati Spotify u Srbiji?

Potrebno je da pratite sledeća uputstva:

1. Intalirajte program Tunnelbear koji će vam omogućiti pristup proksi serveru u Americi ili Velikoj Britaniji. (više o Tunnelbear-u možete pročitati ovde)

2. Registrujte se popunjavanjem formulara (poslednje polje je opciono).

3. Potvrdite registraciju tako što ćete naći njihov zahtev za verifikacijom naloga u inbox-u vašeg e-mail-a.

4. Pokrenite Tunnelbear, podesite dve postojeće opcije na “ON” i “US”.

5. Idite na download sekciju programa Spotify i skinite program.

6. Posle instalacije programa, pojaviće vam se login forma, gde ćete se ulogovati preko svog Facebook profila.

7. Ako je sve uredu, Spotify će se pokrenuti. Tada treba da isključite Tunnelbear, i da nastavite slobodno korišćenje Spotify-a.

Nadamo se da smo vam pomogli i da ćete uživati u korišćenju ovog sjajnog programa.

preuzeto sa: Kako instalirati Spotify u Srbiji

Oznake

5 komentara

 1. Kada sam pročitao komentar koji je Taba ostavio pre 2.5 godine, shvatio sam da je prvo to trebalo da uradim. Ali k'o bi mi to rekao. Nego, jedno pitanje, ako ponovim ovu proceduru koju je Taba napomenuo, hoću li biti u mogućnosti da ponovo koristim spotifi servis?

 2. Prva stvar na koju treba obratiti paznju je da se ovo mora raditi bar jednom u 14 dana jer spotify na 2 nedelje proverava da li ste se logovali iz podrzanih teritorija. Inace sve radi samo su reklame malo postale neizdrzive.

  Mislim da je resenje za Premium jedino da ti neko kupi pre-paid/kredit karticu u inostranstvu i posalje kod. Ja sam video u kaficima kad sam bio u Svedskoj ali ne uzeh, debil.

  Prodaju se u raznim velicinama, ali se, na primer, najmanja od 10 eura moze iskoristiti za kupovinu jednog meseca premium ili dva meseca unlimited.

  Jedini tu problem je sto je $1=1e, pa se ne isplati bas. Ne znam kako Ameri stoje sa tim pre-paid karticama, a i treba imati tamo nekoga.

  Inace Spotify>Deezer i to bas bas.

  Pozdrav.

  1. Dovoljno je da se ulogujes na web player sa nekom proxy ekstenzijom ukljucenom, sa lokacijom iz npr. UK. Nakon toga zatvoris web player i restartujes desktop app i radi normalno.

 3. To znam… Postoji li resenje dobijanja premium spotify-a u Srbiji,na neki drugi nacin osim da imam neku CC iz UK?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close
Close