Thursday , July 31 2014
Novo na Mega blogu
Naslovna / Film / Spasavanje gospodina Benksa (Saving Mr. Banks) – novi Diznijev film stiže uskoro u bioskope
Spasavanje gospodina Benksa (Saving Mr. Banks) – novi Diznijev film stiže uskoro u bioskope

Spasavanje gospodina Benksa (Saving Mr. Banks) – novi Diznijev film stiže uskoro u bioskope

1 Flares 1 Flares ×

Kada je Volt Dizni želeo da adaptira knjigu P.L Travers “Meri Popins”, koja je bila najomiljenija knjiga njegovih kćeri, “otac” Miki Mausa je naišao na neočekivanu prepreku: integritet kniževnice i njenu odbojnost na prodaju prava za knjigu. Stoga je Dizni pokrenuo čitavu operaciju da bi privoleo autorku. To je u ukratko (istinita) priča koju ćemo gledati u filmu Spasavanje gospodina Benksa, novog filma (koga drugog nego) Dizni studija u režiji Džona Li Henkoka sa Tomom Henksom i Emom Tompson u glavnim ulogama. Film stiže u američke bioskope za Božić a ubrzo i u domaće bioskope.

Volt Dizni nastoji da obezbedi prava na filmovanje poznatog dečjeg književnog dela Meri Popins, koje je napisala Pamela Lindon Travers. Film se usredsređuje na život književnice, njeno detinjstvo u Kvinslendu, u Australiji, pregovore sa Voltom Diznijem i snimanje filma 1961. godine. Jer, dok se nalazila u Kaliforniji, na snimanju, Travers se seća svog teškog detinjstva u Australiji, a naročito oca, koji joj je i poslužio kao inspiracija za lik sveštenika iz priče – gospodina Benksa!

Kad su Volta Diznija ćerke preklinjale da snimi film po njihovoj omiljenoj knjizi spisateljice, P.L. Trevers „Meri Popins”, on im je dao obećanje da će to učiniti — obećanje za koje nije mogao ni da pretpostavi da će mu trebati 20 godina da ga ispuni. U svom poduhvatu da dobije prava, Volt se suprotstavlja mrzovoljnoj, beskompromisnoj spisateljici koja nema nikakvu nameru da se odvoji od svoje voljene, magične dadilje i da dozvoli da je holivudska mašinerija oblikuje po svojoj volji. Ali kad knjizi opadne prodaja i novac prestane da pristiže, Treversova će nevoljno pristati da ode u Los Anđeles kako bi saslušala Diznijeve planove za adaptaciju.

drama, SAD/Engleska/Australija, 2014

reditelj: John Lee Hancock
scenario: Sue Smith, Kelly Marcel
snimatelj: John Schwartzman
producent: Ian Collier, Alison Owen, Philip Steuer
montažer: Mark Livolsi

uloge:
Tom Hanks (Walt Disney)
Emma Thompson (P.L. Travers)
Colin Farrell (Travers Robert Goff)
Paul Giamatti (Ralph)
Jason Schwartzman (Richard Sherman)
Rachel Griffiths (Aunt Ellie)

Imaš komentar o ovom članku? Napiši ga ovde.

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 1 1 Flares ×