site hit counter
TV serije

Serije+ #55 : stigao je novi broj besplatnog magazina Serije+

Reč urednika

JESEN U DALEKIM GALAKSIJAMA

Čini mi se da je ova jesen nekako uopšte – ne samo u TV-svetu, nego i u bioskopu, u znaku svemira i komedije. Od sjajnog trećeg Tora do serije s naše naslovne strane, Orvil, do dugoočekivane nove serije iz porodice Zvezdanih Staza.

Sve tri pomenute pojave smo podrobno obradili u ovom broju, ali smo nekako odlučili da najveću pažnju posvetimo baš Orvilu – koji, usput budi rečeno, možete gledati i kod nas samo s malim kašnjenjem u odnosu na američku publiku, a sve zahvaljujući našem lokalnom FOX kanalu – pre svega jer nas je najpozitivnije iznenadila serija, a i zatekla na potpuno neočekivan način. Da vam ne prepričavam sada tekst, serija nije ono što biste očekivali kada čujete „Set Mekfarlan“. Budite spremni da se pozitivno iznenadite.

Naravno, mi ne bismo bili mi da se ne pozabavimo i novom Dinastijom, Dinastijom u doba interneta, a onda posebno i pitanjem ko bi mogla da bude nova Aleksis, ako je ikome uopšte moguće da popuni cipele legendarne Džoan Kolins.

Posebno smo ponosni na ekskluzivni intervju s Ilejn Montalvo, kostimografkinjom u seriji Okružen mrtvima. Bilo nam je izuzetno zadovoljstvo razgovarati s njom, a i verujte mi na reč kad vam kažem da ćete iz ovog kratkog intervjua već saznati mnogo toga o čemu nikada niste razmišljali i što većina nas gledalaca uzima zdravo za gotovo, ne shvatajući da iza takvih detalja kao što je odeća na ekranu stoji čitav tim ljudi koji ih pažljivo priprema.

Pročitajte i ovo:
Noćni letači (Nightflyers) - titlovani trejler i najava nove serije rađenoj po SF noveli Džordža R.R. Martina

To svakako nije sve što smo vam spremili, ali moj posao je da vam pravim zazubice, ne baš da prepričam kompletan sadržaj (koji ionako sledi kada prelistate stranicu) – tako da ću vas prepustiti uživanju, a mi se vidimo u sledećem broju.

Miljan Tanić

Izvršni urednik

h

Prvi regionalni, mesečnik SERIJE+, nastao je krajem 2011. po ugledu na čuvene svetske tematske magazine. Bio je to projekat zaljubljenika u serijski program, pre svega strani, koji je par godina ranije krenuo da osvaja ove prostore.

Fokusirani smo na TV serije visokobudžetnih zapadnih produkcija, njihove aktere, sadržaj epizoda, radnju i tematiku u svakom smislu, dok ostatkom svog sadržaja, dopuštamo sebi da odlutamo i ka drugim vidovima urbanog sadržaja. 

Sa štampanog smo se preselili na digitalno izdanje. SERIJE+ je postao prvi, besplatni onlajn mesečnik o serijama i popularnoj kulturi. Ubrzo je postao najčitaniji onlajn mesečnik u regionu, sa preko 500.000 mesečnih pregleda.

Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Close
Close