site hit counter
Korisni programi

Samsung Galaxy S2, S3, S4 : oslobodite mesta u internoj memoriji telefona

Imao sam donedavno problem sa svojim telefonom kada sam želeo da ažuriram postojeće aplikacije ili da instaliram nove sa porukom “There is not enough space in your device memory“. Kada bih pogledao sadržaj telefona i sabrao “težinu” aplikacija nikako ne bi trebalo da manjka prostora u internoj memoriji. U ovom članku ću vam predstaviti solucije da se zauvek otarasite te brige.

Pre nego što ovo uradite, proverite u opcijama telefona količinu slobodne interne memorije telefonam da bi se uverili koliko ste mesta oslobodili nakon ove manipulacije.

android slikaNajlakši i najprostiji način oslobađanja prostora u memoriji je da pristupite skrivenom meniju vašeg telefona SysDump tako što ćete otkucati kao pozivni broj sledeći kod:  *#9900# i zatim, u novootvorenom meniju, izabrati opciju Delete dumpstate/logcat.

Klikom na dotičnu opciju brišete folder /data/log/ u kome su podaci o svim promena na Androidu od kada korisite telefon.

Vama ti izveštaji apsolutno ničemu ne služe, samo zauzimaju gomilu nepotrebnog prostora u memoriji telefona i nema nikakvih opasnosti po uređaj ili podatke telefona ukoliko ih obrišete. Nakon toga restartujte telefon i proverite ponovo u opcijama telefona koliko imate interne memorije i uvidećete da ste drastično uvećali količinu slobodnog prostora!

Druga, i osnovna caka je da premestite aplikacije na SD karticu telefona i time oslobodite još dodatnog prostora.

Sledeća bitna stavka je čišćenje cash memorije. Aplikacije instaliraju dodatke u memoriju telefona koja im omogućavaju brz i nesmetan rad. Jako korisno ali ima cash podataka koji nisu neophodni i koji bi mogli biti uklonjeni. Kako to učiniti, kako odvojiti bitno od nebitnog? Evo jedne besplatne aplikacije koja će vam olakšati svakodnevicu i pomoći da rešite taj problem.

Zove se Clean Master i najpreuzimanija aplikacija za čišćenje memorije, oslobađanje RAM memorije, nalazi se u top 10 aplikacija je na svetu.

1

Ovu aplikaciju koristi više od 100 miliona korisnika. Funkcije se neprestano unapređuju i iz dana u dan se radi na nečemu novom kako bi korisnik bio zadovoljan radom.

“Clean Master ima više alata na jednom mestu, npr. čišenje nepotrebnih fajlova, ubrzač memorije, uređivač aplikacija, itd. Moramo da naglasimo da je poslenji update doneo podršku za 30 svetskih jezika, među tih 30 nalazi se i Srpski jezik.

Nakon što otvorite aplikaciju, odmah će vam se ukazati koliko imate prostora slobodnog na uređaju. Nakon toga kliknite na Junk files, gde ćete biti odvedeni u deo za brisanje fajlova koji su nepotrebno. Ti fajlovi su obično fajlovi koji se nalaze u kešu aplikacija, reklamni folderi, kao i podaci koji ostanu nakon aplikacija koje smo obrisali. U svakom slučaju pre nego što kliknete na Clean proverite šta je sve štiklirano za brisanje, kako ne bi obrisali ništa neophodno.

U zasebnom jezičku Advanced treba da budete naročito oprezni. Tu se možda nalaze bitno fajlovi i zato pazite šta brišete. U principu taj jezičak ni ne morate da dirate, ali je korisno da ga otvorite i proverite, jer, na primer, na dnu vam se nalaze naročito veliki fajlovi. Nekada smo zaboravili koje sve fajlove imamo na telefonu, pa je korisno da se podsetimo, jer nam možda više nisu potrebni.U podešavanjima (Settings) možemo da podesimo regularno čišćenje telefona. Aplikacija nudi još korisnih funkcionalnosti.

Sekcija Privacy omogućava da sa jednog mesta pristupimo svim ličnim podacima. To je korisno, ako još neko ima pristup našem telefonu, pa želimo da obrišemo tragove svih sajtove koje smo posećivali ili ukucavali.

Tu je još i sekcija Memory boost, koja omogućava da zaustavite trenutno aktivne procese na telefonu ili tabletu. Mnoge aplikacije, čak i kada ih zatvorimo, ostanu da rade u pozadini, pa to usporava telefon. Sada možemo da ih, barem kratkotrajno ugasimo, i oslobodimo telefon.” VIA

To je to, nadam se da vam je ovaj članak bio od pomoći da rešite problem sa količinom slobodne memoriju u vašem telefonu.

Oznake

19 komentara

  1. Imam Samsung Galaxy Grand One. Imam problem sa slanjem i prijemom SMS poruka. Stalno mi javlja “Kor.int.sist. je zaustavljen”. Kako da rešim ovaj problem.

  2. Meni ne radi zadrzavanje Home na galaxy S3.izbaci poruku Kor.int.Sist. je zaustavljen,i onda home za uklanjanje aplikacija ne mogu da koristim.sta da radim?

  3. Imam Samsung Galaxy S3 i pokazuje mi 8GB slobodne memorije, međutim, kada želim nešto instalirati, memorija je puna. Nema šta nisam pokušala, isto. Htjela da uradim root preko Odina i pokušam staviti custom rom, međutim i pored svih drivera Odin javlja fail. Apsolutno ne mogu pristupiti telefonu.

  4. Imam samsung s3 i imam dosta slobodnog prostora na telefonu medjutim izlazi mi ‘neke sistemske funkcije mozda ne rade’ ne znam sta trebam da radim. Ako neko zna nek mi pomogne..
    Hvala unapred❤

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close