site hit counter
FilmFilmovi 2017

Ready Player One – pogledajte Comic Con trejler filma u kome se Stiven Spielberg vraća SF žanru

Za vreme Comic Con konvencije u San Diegu je i Steven Spielberg predstavio prve epske i ambiciozne kadrove svog novog filma.

Promocija filma je počela objavljivanjem prve slike iz filma pre nekoliko nedelja a sada je na redu došao i nadahnjujući trejler za film Ready Player One. Legendarni režiser i autor knjige, Ernest Cline, su bili na Comic Conu da predstave ovaj utopijski triler ispunjenog referencama pop kulture osamdesetih godina.

Spielberg je izjavio da je dve i po godine radio na osmišljavanju virtuelnog sveta u filmu. “Kada sam pročitao Ready Player One, to je bio moj najneverovatniji Flashforward i Flasback istovremeno, vezano za deceniju u koja je mnogo značila za mene, za osamdesete i budućnost koja nas je tada čekala.”

Scenario filma, kojeg potpisuju zajednički Zak Penn i Ernest Cline, nas vodi u 2045 godinu gde je populacija navučena na video igru u virtuelnom svetu koja im pomaže da “pobegnu” iz teške i okrutne realnosti stvarnog sveta koji je na ivici haosa. Kada kreator dotične igre umre, ostavio je milionima svojih fanova tragove u igri koja će omogućiti pobednika ogromno bogatstvo.

Uz nesvakidašnju obradu hita Wily Wonka, a zatim i pesmu Tom Sawyer koju izvodi Rush, prvi ludi kadrovi nam predstavljaju glavnog protagonistu filma, adolescenta koji se zove Wade Watts (Tye Sheridan). On je iz Columbusa i objašnjava nam kako je njegova generacija “izgubljena” jer nemaju gde da odu i čime da se bave osim u virtuelnoj realnosti gde “je granica realnosti samo njihova imaginacija”.

Pročitajte i ovo:
Sikario 2: Ratnik (Sicario 2: Soldado) - titlovani trejler i najava filma

Sa svojom VR kacigom, on pristupa Oasis-u, gde se tamo susreće sa Harley Quinn i Deadshot-om iz DC univerzuma, ili automobil Dolorean iz filma Back to the Future koji izbegava rušilačke kugle na sred ulice, gde je čak moguće suočiti se sa džinovskim skorpionomima. Ludačka video igra u kojoj treba pronaći sve tragove koji vode do finalne pobede.

U trejleru možemo videti i Freddy Kruegera i Iron Giant-a (iz filma Brada Birda).

Što se glumačke ekipe tiče, pored gorepomenute glavne uloge, tu su i Mark Rylance, Olivia Cooke, Lena Waithe, T. J. Miller, Ben Mendelsohn, Simon Pegg i Hannah John-Kamen.

Film stiže u bioskope na proleće 2018 godine.

Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close
Close