site hit counter
FilmFilmovi 2017

Projekat Florida (The Florida Project) – titlovani trejler i najava filma

O filmu:

Topao, osvajajući i graciozno životan, film „Projekt Florida“ reditelja Seana Bakera je duboko dirljiv i nezaboravan pogled na detinjstvo za koji je glumac Willem Dafoe proglašen najboljim sporednim glumcem godine od strane udruženja kritičara New Yorka, Los Angelesa, Detroita, Bostona, Chicaga, San Francisca i mnogih drugih, a zaradio je i nominaciju u istoj kategoriji za Zlatni globus.

Smeštena na raskršću autoputeva, radnja filma prati šestogodišnju Moonee (Prince) i njenu buntovnički nastrojenu majku Halley (Vinaite) u razdoblju letnih mjeseci. Njih dve sedmicu za sedmicom žive u motelu „Magični dvorac“ kojim upravlja Bobby (Dafoe, nominiran za nagradu Zlatni globus upravo za ovu ulogu), a čiji kruti vspoljašnjii izgled skriva njegov karakter prepun ljubaznosti i saosjećanja. Uprkos nimalo prijateljski nastrojenom okruženju, Moonee nema problema svakoga dana uživati u životu, upuštajući se u bezbrojne avanture zajedno sa novopridošlicom Jancey koja joj ubrzo postaje najboljom prijateljicom. Međutim, Moonee nije ni svesna da njenu delikatnu fantaziju o životu održava težak rad i žrtva njene majke, koja je prisiljena istraživati sve opasnije mogućnosti kako bi skupila sredstva za pristojan odgoj svoje kćerke…

Filmska ekipa:

u boji drama, SAD, 2017

reditelj: Sean Baker
scenario: Sean Baker, Chris Bergoch
snimatelj: Alexis Zabe
muzika: Lorne Balfe
producent: Sean Baker, Chris Bergoch, Kevin Chinoy, Francesca Silvestri
montažer: Sean Baker

uloge:
Willem Dafoe (Bobby)
Brooklynn Prince (Moonee)
Valeria Cotto (Jancey)
Bria Vinaite (Halley)
Christopher Rivera (Scooty)
Caleb Landry Jones (Jack)

Poster(i) filma:

h
Ključne reči
Prikaži ostatak...

Sale

Bloger koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg... Na ovom blogu pišem o temama koje najviše volim, dobro ste došli!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Close