site hit counter
Strip

Pogrebnik (Undertaker) – odličan western strip serijal na našem tržištu

Kao veliki ljubitelj stripa uvek se obradujem kada dođe do kvalitetnih domaćih izdavačkih poduhvata.

S obzirom da živim u Francuskoj, prirodno sam okrenut francusko-belgijskoj školi stripa koja bogata obiljem kvalitetnih stripova svih mogućih žanrova.

Među onima koje volim je i vestern a ovih dana je u Francuskoj i Belgiji izašao treći deo serijala Undertaker, koji je zahvaljujući domaćoj izdavačkoj kući Makondo, izašao istovremeno (zajedno sa drugim delom) i na našem tržištu na srpskom jeziku. Respekt!

Za one koji nisu upoznati sa ovom edicijom, evo u nastavku članka informacija o stripu.

pogrebnik_header

O autorima: 

Otkad su se njihovi putevi ukrstili na XIII Misteriji, Gzavije Dorizon i Ralf Mejer su postali nerazdvojni. Posle famoznog Asgarda, upustili su se u avanturu zvanu Pogrebnik, čiji je prvi tom uspešno prihvaćen i od publike i od kritike. Drugi tom bio je očekivan sa velikim nestrpljenjem. Rezultat je bio na visini svih nadanja! Dorizonov istančan scenario i Mejerov britki crtež pomeraju standarde vesterna!

Maestralan je od početka do kraja! A kako dobra vest ne dolazi nikad sama, avantura Pogrebnika ne zaustavlja se ovde! Stiže i treći tom – Ogar iz Sater Kampa! I to na srpskom i francuskom istovremeno!

Najveći vestern nakon Bluberija…

Tako je izdavač Dargaud okarakterisao svoj ambiciozni serijal još pre njegovog objavljivanja, i time stavio ogroman teret na pleća svog novog vestern čeda. Ali već svojim prvim brojem, Pogrebnik je opravdao velika očekivanja, i strip je doživeo ogroman uspeh kod publike, dobivši pritom i visoke ocene kritičara. Prvi album samo u prvoj godini prodat je u 200 000 primeraka širom Evrope.

h

Pogrebnik 1. Čovek koji je jeo zlato

Undertaker 1. Le Mangeur d’or

Gzavije Dorison (Xavier Dorison), Ralf Mejer (Ralph Meyer)

   Scenario: Gzavije Dorison
   Crtež: Ralf Mejer
   Biblioteka: Kolt (knjiga 6)
   Prevod: Branislav Glumac


   Format: 235 x 310 mm
   Broj strana: 64
   Boja: Kolor
   Povez: Tvrdi
   ISBN: 978–86-89161–34-2
   Objavljeno: 2016.
   Cena: 1555 din.

Sadržaj:
Pogrebnik Jonas Crow ima jednostavan zadatak: mora prevesti kovčeg bivšeg rudara koji je postao milioner zahvaljući svom rudniku. Bio bi to miran pogreb da nema jednog detalja: Joe Cusco je pre smrti progutao svoje zlato kako bi ga poneo sa sobom na drugi svet. No tajna se pročula i besni rudari Anoki Cityja digli su se na noge. Kako bi mogli dopustiti da stari vlasnik rudnika zakopa toliko bogatstvo kad su oni u njegovim rudnicima prolevali krv i znoj?

Dobro kaže Jonas: «Smrt nikada ne dolazi sama»…

h
Sadržaj:
Jonas Crow, pogrebnik ; Rose, engleska guvernanta; i Lin kineska sluškinja moraju sprovesti telo pokojnika punim zlata do rudnika “Red Chance”.

Za to imaju tri dana.

Tri dana, mrtvačke kočije, 50 milja za prevaliti i besno rudarsko stanovništvo koje im je za petama!

“Ples lešinara” je direktni nastavak prvog dela Pogrebnika.

h
Sadržaj:
Jonas Crow je oduvek bio usamljeni pogrebnik… to bi i dalje želeo da bude ali sada ga prate gospođice Lin i Rose, lepa engleskinja.

Uz njih je spoznao malo nežnosti u ovom okrutnom svetu, ali ne zadugo…

Bivši pukovnik mu saopštava da je “Ogar iz Sater Kampa” živ!

Njegova mutna prošlost iz secesionističkog rata ponovo isplivava na površinu i Jonas , i njegove pratilje, kreću u lov na čoveka i sopstvena sećanja…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Close
Close