Saturday , September 27 2014
Home / TV serije / The Pacific : srpskohrvatski prevod serije
The Pacific : srpskohrvatski prevod serije

The Pacific : srpskohrvatski prevod serije

0 Flares 0 Flares ×

Ahh, krenula je sa emitovanjem serija The Pacific epizodom Guadalcanal-Leckie. Prvi utisci o seriji su, naravno, pozitivni; duet Spilberg/Henks ne može da omane. Ali sigurno mnogi od vas nemaju HBO kanal da bi mogli da prate ovu izvrsnu ratnu seriju te je rešenje download epizoda sa neta. Evo gde možete potražiti prevod na našem jeziku…

na ultimativnom sajtu prevoda tv serija : prijevodi-online.org. Prevodi za The Pacific se nalaze na ovom linku. Naravno, na raspolaganju je prevod samo za prvu epizodu; prevodi će se postavljati postupno kako se emituju epizode. Sledeća epizoda će biti emitovana 22 marta.

A da post ne bi bio kratak, za one koji ne znaju o čemu se radi u seriji,  evo i radnje iste (preuzete sa HBO sajta).

Dana 8. decembra 1941., samo nešto više od dvadeset četiri časa posle iznenadnog japanskog napada na mornaričku bazu SAD u Perl Harboru, Kongres SAD je zvanično objavio rat Japanskom Carstvu. Napetosti između Japana i SAD su rasle već čitavu deceniju, kako su Japanci osvajali ogromne oblasti uključujući dobar deo Kine i Jugoistočne Azije. Bombardovanje Perl Harbora je kao posledicu imalo zvaničan ulazak Sjedinjenih Američkih Država u II svetski Rat, koji su već tri godine vodile savezničke države, uključujući tu Veliku Britaniju, Sovjetski Savez, Kinu, Kanadu i Australiju, protiv sila Osovine – Japana, Nemačke i Italije.

Praktično preko noći, regrutne kancelarije širom zemlje bile su pretrpane hiljadama Amerikanaca koji su hitali da se prijave u oružane snage. Mnogi od tih mladića su odabrali da se priključe Korpusu Mornaričke pešadije, koji je više nego utrostručio svoj sastav u roku od samo šest meseci nakon napada na Perl Harbor.

Dok je HBO-ova mini serija „Braća po oružju“ pratila iskustva čete armijskih padobranaca na evropskom ratištu, PACIFIK oslikava rat na udaljenom pacifičkom ratištu, koje se sastoji od okeana Pacifika i njegovih ostrva, uključujući tu Filipine, Holandsku Istočnu Indiju, Novu Gvineju i Solomonska Ostrva. Ova mini serija prati isprepletane odiseje trojice pripadnika 1. Divizije Mornaričke pešadije, pešadijske divizije koja nosi nadimak „Stari Soj“ jer je najveća i najstarija aktivna divizija Korpusa Mornaričke pešadije SAD. Uz podršku drugih pripadnika Korpusa Mornaričke pešadije i drugova iz mornarice, vazduhoplovstva i armije, 1. Divizija Mornaričke pešadije nalazila se na prvoj liniji mnogih najtežih borbi rata na Pacifiku.

2 comments

  1. Treba mi pacific serija epizoda 1..

  2. Skinuo sam prvu epizodu i prevod, čim su se pojavili, ali se dogovorio sa drugom da gledamo zajedno, pa još nisam pogledo epizodu. Iskreno, jedva čekam. Mada, ako se prolongira još par dana, taman ćemo da imamo dve epizode za spojiti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 0 Flares ×