site hit counter
Strip

Orci i Goblini (Orcs et Gobelins) – najava novog heroic fantasy serijala iz sveta Vilenjaka i Patuljaka

S obzirom da čitam serijale iz sveta vilenjaka i patuljaka (pisao sam o njima na Mega blogu) evo da najavim početak novog koji se zove Orci i Goblini (Orcs et Gobelins). Dotični serijal će se dešavati u istom univerzumu kao i prethodno pomenuti serijali, tako da će se junaci svih tih priča susretati i deliti zajedničke priče. Prvi broj je izašao iz štampe 25 oktobra 2017.

Napominjem da prethodno pomenuti, kao ni ovaj serijal, nemaju još uvek izdavača za naše prostore, tako da ih možete čitati jedino na francuskom jeziku ili na srpskom jeziku u scanlantion verziji sa interneta.

Prvi broj serijala Orci i Vilenjaci u suštini ne donosi ništa novo, nalazimo se na poznatom terenu: zemlje Arrana, orci, vilenjaci, zmajevi, neživi gulovi… Ali je ipak priča zanimljiva i nabijena akcijom sa vrlo neočekivanim krajem, Mislim da će vam se dopasti ova priča o Turuku.

Evo i reči autora o novom serijalu:

“Orci I goblini

Tekst: J.L. Istin i Nicolas Jarry

Gotovo po narudžbini…

Dok su serijal o vilenjacima I patuljcima dobijali na popularnosti, čitaoci su nam stalno predlagali svoje ideje kako da obogatimo svetove arrana. I najćešćI predlozi su bili vezani za orke I gobline…Tako da se ovaj novi serijal nametnuo kao logični sled događaja (potkrepljen brojnim pretnjama članova redakcije koji se identifikuju sa dotičnim rasama!)

Pročitajte i ovo:
Striporama 2018- program međunarodnog festivala stripa i pop kulture, 09-12 avgust 2018, Niš

Posebne serije o orcima I goblinima bi zahtevale mnogo truda I zalaganja, a ipak su oni neprijatelji patuljaka! A ni vilenjaci ne bi oduševljeni da vide tu smrdljivu gamad po njihovim zemljama.

Nakon što smo debatovali oko dve ili tri pinte (!) piva, odlučili smo se da ih objedinimo u zajednički serijal Orci I goblini.

Uvešćemo u priče prljave, lukave, krvničke I brutalne njuške! Ne očekujte da će poštovati pravila, da imaju kodeks časti I da će biti nežnih scena…

Upravo ćete ih zbog tog razloga zavoleti!

Nakon brojnih telefonskih razgovora među nama, padale su I prve ideje. Osmilili smo orke najamnike, svojevrsnog goblinksog Al Kaponea, lopova koji treba da ukrade dragulj crnih vilenjaka iz citadele Slurs… onda smo predložili da Olivier Peru osmisli nekog novog lika. Imao je jedinstven predlog: njegov lik nije ork, nije ni goblin već dva u jednom: orkelin. Od pet broja u pripremi smo prešli na deset.

Ne postoje redovi kao kod patuljaka, nema rasa kao kod vilenjaka, epizode neće biti povezane u orcima I goblinima. Svaki strip će biti priča za sebe.

Naravno, pošto dele isti univerzum, sigurno ćete sresti njihove zelene zadnjice u stripovima o vilenjacima I patuljcima. Zato, obratite pažnju na njih ;)”

Pročitajte i ovo:
Zlatna serija #5 - Priče iz baze "Drugde"

1. TURUK
JEAN-LUC ISTIN – DIOGO SAÏTO (izašlo iz štampe)

Ork Turuk se budi iz nesvesti, ranjen i amnezičan. Pohodi ulice nepoznatog napuštenog grada. Ali nije sam… Tu je tajanstveni strelac koji pokušava da ga eliminiše i kreature koje se boje svetlosti dana i koje žele da proždru. Ko su oni? Zašto žele da ga ubiju? Šta se desilo ovom gradu? I šta on radi u njemu? Pokazalo se da je ovaj prokleti grad na ostrvu iz koga je nemoguće otploviti jer nema više nijednog broda u njegovoj luci. Mnogobrojna pitanja bez odgovora a noć će uskoro pasti, a sa njom dolazi smrt…

2. MYTH
SYLVAIN CORDURIÉ – GIOVANNI LORUSSO (24 januar 2018)

Myth je goblin i veoma je vešt kradljivac. Takođe je neponovljivi hvalisac koji svoje vreme provodi u krađama i bežanju od svojih neprijatelja. Kada mu misteriozni ubica ponudi da ukrade Raal'ynov dragulj, starog crnog vilenjaka iz citadele Slurs, on odlučuje da ipak ne prihvati taj zadatak. Ali teško je odbiti ponudu ubice koji ne okleva da ubija vaše najbliže. Uz pomoć ostalih goblina, Myth kreće na najopasnije mesto za krađu: citadelu Slurs!

3. GRI’IM
NICOLAS JARRY – STÉPHANE CRÉTY (april 2018)

Pročitajte i ovo:
Strip blog #4 – blog posvećen devetoj umetnosti i besplatni web magazin o stripu

Nakon trideset godina ropstva i tortura, Gri'im je konačno slobodan. Ranije gospodar rata Bele kule sada je samo slomljeni stari Ork koji želi da se osveti svom izdajničkom gospodaru. Ali progonjen je poput zveri i povređen i nalazi utočište u ljudskom karavanu koji putuje za Aspen. Nakon rata sa gulovima grad je trebao biti napušten ali je magija plave vilenjakinje Lanawyn probudila drugog opasnog antičkog predatora.

4. SA’AR
NICOLAS JARRY – BOJAN VUKIC – PAOLO DEPLANO (avgust 2018)

U svetu u kome moćnici ratuju za prevlast, Sa'ar je običan mali goblin iz Mangroves čiji su članovi klana masakrirani od strane jednog gospodara Orka. Ipak, on zna da ukoliko želi da preživi mora da postane bogat i moćan…jer jedino snažni preživljavaju. Postaće gospodar kule Mešanaca, gomile lopova, ubica, trgovaca, kopiladi svake vrste… Zakleo se, ako bude neophodno da bi uspeo u svojoj nameri, da će postati najopasniji od svih.

5. LA POISSE
PERU – MARTINO – DELLAC (oktobar 2018)

La Poisse je orkelin, kreatura koja je kopile Orka i Goblina. Opasan ubica i kradljivac na glasu, jedan je od najboljih najamnika iz Sive kompanije. Na žalost po njega, prati ga prokleta sudbina: maler. On ga prati na svakom koraku. Ništa čudno onda što se budi u gradu ispunjenog leševima, njegovih kompanjona koji su bili poslati ovde sa zadatkom da zaštite nekoga. Onaj ko je odgovoran za ovaj masakr će to skupo platiti! Orkelin nema samu zlu sreću za petama već i veoma nezgodan karakter.

Pročitajte i ovo:
Striporama 2018- međunarodni festival stripa i pop kulture, 09-12 avgust 2018, Niš

Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Close
Close