site hit counter
TV serije

Noćni letači (Nightflyers) – titlovani trejler i najava nove serije rađenoj po SF noveli Džordža R.R. Martina

Dok svet željno iščekuje finalnu sezonu „Igre prestola“ televizijska produkcijska kuća SyFy nam priprema novu seriju zasnovanu na delu Džordža R. R. Martina. No, imajte na umu, „Noćni letači“ nisu ni nalik „Igri prestola“, ali su sudeći po trejleru podjednako krvavi.

Budući da je HBO od Martinovog najpopularnijeg serijala „Pesma leda i vatre“ napravio globalnog, kulturološkog džagernauta, nije iznenađujuće što se ostale producijske kuće utrkuju da adaptiraju ostala Martinova dela, ne bi li došli do podjednako visokog rejtinga.

Međutim, nemojte očekivati da predstojeće adaptacije Martinovih knjiga prate šablon „Igre prestola“ sa zmajevima i zombijima, magijom i incestom. Nedavno je SyFy objavio prvi tizer za „Noćne letače“, seriju od deset epizoda, zasnovanu na Martinovoj istoimenoj noveli iz 1980. godine.

I kao što smo već rekli, ovaj naučnofantastični horor nije ni nalik „Igri prestola“.

Priča u „Noćnim letačima“ prati posadu svemirskog broda u potrazi za vanzemaljcima, međutim, posada će se naći usred krvoprolića kada veštačka inteligencija broda poludi i napadne ih. U jednominutnom tizeru, atmosfera je klaustrafobična, likovi astronauta deluju uplašeno i nezadovoljno svojom situacijom, okruženi gomilom pokvarenog visokotehnološkog đubreta. Ali, ako izuzmemo da je postavka serije u svemiru, jedno je sigurno – od Martinove priče možemo da očekujemo tonu brutalnih ubistava.

Pročitajte i ovo:
Okružen mrtvima (The Walking Dead) - titlovani Comic Con trejler i najava premijere devete sezone

Sam Martin se pojavljuje u tizeru da bi objasnio da je premisa serije „priča o ukletoj kući na svemirskom brodu“ ili „Psiho u svemiru“, ali po scenama koje su prikazane u tizeru, serija najviše podseća na „Prostranstvo“, seriju koja se takođe emituje na SyFy, a koja je zasnovana na romanima koje piše Martinov nekadašnji asistent, pod pseudonimom Džejms S. A. Kori. „Noćni letači“ su već bili adaptatirani u jedan užasan film 1988. godine, ali kao što su „Sluškinjina priča“ i „Zapadni svet“ pokazali, ne treba suditi o novoj seriji po lošim adaptacijama koje su prethodile.

Pored „Noćnih letača“ koji bi trebalo da počnu da se emituju ove jeseni, spremaju se televizijske verzije Martinovih priča o super herojima smeštenim u alternativnoj verziji istorije. Ali ako ljubiteljima Martinovih priča ni to nije dovoljno HBO, sprema niz spinofova zasnovanih na „Igri prestola“.

Izvor
Laguna
Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Close
Close