site hit counter
Video igre

Najavljena PlayStation Classic konzola!

Upoznajte PlayStation Classic - minijaturnu verziju originalne konzole!

Sony se poveo logikom “kad mogu svi, što ne bi mogli i mi”, pa nam je danas upravo predstavio njihov najnoviji hardver.

Ne, nije u pitanju premijerna promocija PlayStation petice, već se vraćamo na početak. Stiže nam PlayStation Classic, odnosno retro izdanje originalnog PlayStation “keca” u mini verijanti, koje će se prodavati po ceni od 100 dolara.

Sony tako ide koracima koje su započeli Nintendo i SEGA, sa njihovim “mini” verzijama čuvenih konzola iz prošlog veka, NES, SNES i Sega Mega Drive, koje su doživele svoje “nove” verzije. I PlayStation Classic, iako ima identičnu formu kao original, će biti oko 45% manji od svog uzora.

Mislimo da je cena od 100 dolara sasvim korektna i fina, imajući u vidu da konzola stiže potpuno opremljena, sa dva klasična PlayStation 1 kontrolera, svim potrebnim kablovima (osim “pravog” punjača, tu je samo usb punjač) i ukupno 20 hit igara sa ove konzole, među kojima su trenutno otkrivene Final Fantasy VII, Tekken 3, R4: Ridge Racer Type 4, Jumping Flash! i Wild Arms, dok će ostale biti otkrivene u narednom periodu. Iako središnji deo konzole izgleda kao mesto za CD sa originala, igra neće moći da čita diskove, odnosno možete igrati samo ovih 20 igara koje se nalaze na njoj.

Pročitajte i ovo:
Play!Zine Broj 117 – stigao je letnji dvobroj besplatnog magazina o video igrama

Brza i iznenadna najava će biti praćena i relativno brzim pojavljivanjem, konzola nam stiže već 3. decembra. Ispod možete pogledati promo trejler, a sve detalje potražite na zvaničnoj stranici proizvoda.

PS Classic neće moći da čita diskove za original, a sada smo saznali ni da neće postojati podrška za konzolu nakon što se ona pojavi, odnosno ono što u startu dobijemo, tih 20 naslova, to će biti to.

Iako pomalo razočaravajuća odluka, sigurni smo da će igrači koji to stvarno žele umeti da se snađu i “obogate” svoju konzolu sa novim naslovima, baš kao što su to ranije radili sa NES and SNES classics konzolama, koje su hakeri “otključali” i našli način da nakače još naslova na njih. Iskreno, iako ovaj projekat PlayStation Classic konzole deluje kao lep nostalgični talas, ipak je u pitanju niša proizvod koji će verovatno imati ograničenu proizvodnju i koji će pre svega zanimati kolekcionare i one najtvrđe Sony fanove koji prosto moraju imati sve PlayStation konzole.

Za ostale, regularne gejmere, mislimo da ova konzola nije baš najbolji izbor, jer prosto sve ove igre već mogu igrati preko emulatora ili čak i na ostalim PlayStation konzolama.

Izvor
Play.co.rs
Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close