Sunday , August 31 2014
Naslovna / Film / Koliba u šumi (The Cabin in the Woods) – mislite da su vam ovakvi horori poznati…čini vam se!
Koliba u šumi (The Cabin in the Woods) – mislite da su vam ovakvi horori poznati…čini vam se!

Koliba u šumi (The Cabin in the Woods) – mislite da su vam ovakvi horori poznati…čini vam se!

Koliba u šumi je novi horor koji stiže iz SAD. Režiser Dru Godard i producent Džos Vedon (režiser blokbastera Osvetnici) su se potrudili da iskoriste sve raspoložive tehnike i efekte kako bi zaplašili publiku. Uloge tumače Kristen Konoli, Kris Hemsvort, Ričard Dženkins, Džesi Vilijams i drugi.

Kao veliki fan horror filmova sa velikim nestrpljenjem sam čekao ovaj film. Sad…šta očekivati, bilo je prvo pitanje koje sam sam sebi postavio?

Hrpa mladih koji sasvim “slučajno” izgledaju kao iz kataloga, koliba, jezero, tone alkohola, stara benzinska i još stariji vlasnici (reference na filmove Petak 13ti 2009, Cabin Fever…), likovi su kreirani po starom dobrom receptu, glavna heroina koja je uz to i pametna, njena puno zgodnija ali i manje pametna best prijateljica, macho frajer, geek i napušenko, ništa drugo nisam očekivao osim dobre tipične Hollywoodske zabave za jedno gledanje.

Ali nakon gledanja prvog trailera, ipak sam malo ozbiljnije počeo gledati na stvari, jer osim već spomenutih i viđenih klišeja i teme, ovaj film je dao teaser da se ovde radi o puno kompleksnijoj temi i radnji.
Iz bioskopa sam se vratio prilično zadovoljan, film je čak premašio moja očekivanja. Da ne otkrivam radnju (a ne bih vam savetovao ni da čitate spoiler-e sa interneta, pokvarićete vaše uživanje u filmu), biću kratak i jednostavan:  film nudi jednu prevrtljivu i bolesnu igru koja će vas prisloniti čvrsto u bioskopsku fotelju, a sam kraj filma je čist pogodak.

Moja ocena: 4.5/5

cabin-in-the-woods-image

cabin-in-the-woods-movie-image

cabin-in-the-woods-richard-jenkins-bradley-whitford

cabin-in-the-woods-movie-image-1-review

the-cabin-in-the-woods-image-1-review

the-cabin-in-the-woods-image-2-review

Sale

Bloger koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg... Na ovom blogu pišem o temama koje najviše volim, dobro ste došli!

4 komentara. A šta ti misliš o tome?

 1. O sjajno! Heh na mobinom sam pa mi ne izlazi ceo blog…
  ubedjena sam da je film sjajan ali víse nisam sigurna da dolazi u nase bioskope,nigde nema najava :-( hvala u sv.slucaju na preporuci!

  • Ni film Igre gladi nije do poslednjeg trenutka imao distributera za Srbiju uprkos pozitivnim kritikama i najavama, pa kad su videli da ipak ima potencijala otkupili su ga u zadnjem trenutku. Tako će verovatno biti i sa ovim filmom, sigruno će se pojaviti i kod nas.

 2. Gde si nasao ovaj film u bioskopima?? U beogradu ga nema :-(

  • Odgovor je jednostavan: živim u Parizu a ovde je film na repertoaru od drugog maja a poster je hrvatski jer se film tamo već daje ;) . Baš iznad naših komentara imaš napisano ukratko o meni (mam čak i sliku ;) ).

   Natoplije ti preporučujem film čim izađe i u Srbiji.

Imaš komentar o ovom članku? Napiši ga ovde.

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>