site hit counter
TV serije

Pad viteza (Knightfall) – nova tv serija History Channela kreatora tv serije Vikings, trejler i najava prve sezone

Nakon što su stekli veliku popularnost svojom tv serijom Vikings, History se ovog put okreće Templarima u novoj tv seriji Knightfall, koja stiže početkom decembra .

“Vitezovi Templari bili su najmoćniji, najbogatiji i najtajanstveniji vojni red srednjeg veka zadužen za zaštitu najcenjenije hrišćanske relikvije – Svetog grala – i čuvanje razornih tajni. PAD VITEZA zalazi duboko u tajni svet ovog legendarnog bratstva ratnika monaha. Od njihovih bitaka u Svetoj zemlji i kompleksnog odnosa s kraljem Francuske, do izdaje koja je naposletku dovela do njihovog tragičnog raspada, priča o Vitezovima Templarima do sada nije bila u potpunosti ispričana.

„Pad viteza“ kroz deset epizoda uvodi gledaoce u svet srednjovekovne politike i ratovanja Vitezova Templara – najmoćnijeg, najbogatijeg i najmisterioznijeg vojnog reda srednjeg veka kojem je povereno da štiti najvrednije hrišćanske relikvije. Priča počinje u vreme nakon pada grada Akra, poslednjeg uporišta Templara u Svetoj zemlji, gde je izgubljen Sveti gral. Nakon mnogo godina, pojavljuje se trag koji ukazuje na lokaciju Svetog grala i šalje Templare, predvođene hrabrim i tvrdoglavim Vitezom Templarom Landrijem (Tom Kalen), na misiju da ga pronađu.

Kompletna priča o Vitezovima Templarima do sada nikada nije bila prikazana – od njihovih bitaka u Svetoj zemlji i sukoba sa kraljem Francuske, do mračnih događaja koji su prethodili propasti Templarskog reda 1307. godine na petak 13. – datum koji je postao sinonim za lošu sreću. „Pad viteza“ do detalja otkriva ko su bili članovi ovog legendarnog bratstva ratnika monaha, kako su živeli i sa kojim verovanjima su umrli.”

Iza ove tv serije stoje Don Handfield i Richard Rayner a producira je Jeremy Renner.

Knightfall je nova istorijska fikcija u kojoj će nam biti predstavljen uspon i pad reda Templara, od potrage za Gralom pa sve do izdaje reda 13 oktobra 1307 godine.

Radnja serije se odigrava u Francuskoj i biće fokusirana na Sera Lendrija (Tom Cullen), vođe Templara. U trenutku kada ga upoznajemo on je izgubio veru u svoju misiju, ali vest o Gralu ponovo budi njegovu pobožnu opsesiju.

Što se ostatka glumačke ekipe, nju čine: Olivia Ross, Bobby Schofield, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Pádraic Delaney i Simon Merrells. Pored njih su tu i Jim Carter koji tumači ulogu Pape Klementija V kao i Ed Stoppard koji će biti kralj Francuske Filip Le Bel – dve osobe koje su odgovorne za uništavanje reda Templara.

Prva sezona tv serije Knightfall će imati 10 epizoda a emitovanje kreće 6 decembra 2017 godine.

Usput da vas podsetim da peta sezoan tv serije Vikings kreće 29 novembra 2017.

Ključne reči
Prikaži ostatak...

Sale

Bloger koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg... Na ovom blogu pišem o temama koje najviše volim, dobro ste došli!

3 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Close