site hit counter
TV serije

Pad viteza (Knightfall) – nova tv serija History Channela kreatora tv serije Vikings, trejler i najava prve sezone

Nakon što su stekli veliku popularnost svojom tv serijom Vikings, History se ovog put okreće Templarima u novoj tv seriji Knightfall, koja stiže početkom decembra .

“Vitezovi Templari bili su najmoćniji, najbogatiji i najtajanstveniji vojni red srednjeg veka zadužen za zaštitu najcenjenije hrišćanske relikvije – Svetog grala – i čuvanje razornih tajni. PAD VITEZA zalazi duboko u tajni svet ovog legendarnog bratstva ratnika monaha. Od njihovih bitaka u Svetoj zemlji i kompleksnog odnosa s kraljem Francuske, do izdaje koja je naposletku dovela do njihovog tragičnog raspada, priča o Vitezovima Templarima do sada nije bila u potpunosti ispričana.

„Pad viteza“ kroz deset epizoda uvodi gledaoce u svet srednjovekovne politike i ratovanja Vitezova Templara – najmoćnijeg, najbogatijeg i najmisterioznijeg vojnog reda srednjeg veka kojem je povereno da štiti najvrednije hrišćanske relikvije. Priča počinje u vreme nakon pada grada Akra, poslednjeg uporišta Templara u Svetoj zemlji, gde je izgubljen Sveti gral. Nakon mnogo godina, pojavljuje se trag koji ukazuje na lokaciju Svetog grala i šalje Templare, predvođene hrabrim i tvrdoglavim Vitezom Templarom Landrijem (Tom Kalen), na misiju da ga pronađu.

Kompletna priča o Vitezovima Templarima do sada nikada nije bila prikazana – od njihovih bitaka u Svetoj zemlji i sukoba sa kraljem Francuske, do mračnih događaja koji su prethodili propasti Templarskog reda 1307. godine na petak 13. – datum koji je postao sinonim za lošu sreću. „Pad viteza“ do detalja otkriva ko su bili članovi ovog legendarnog bratstva ratnika monaha, kako su živeli i sa kojim verovanjima su umrli.”

Pročitajte i ovo:
Pravi detektiv (True Detective) - titlovani tizer trejler i najava treće sezone

Iza ove tv serije stoje Don Handfield i Richard Rayner a producira je Jeremy Renner.

Knightfall je nova istorijska fikcija u kojoj će nam biti predstavljen uspon i pad reda Templara, od potrage za Gralom pa sve do izdaje reda 13 oktobra 1307 godine.

Radnja serije se odigrava u Francuskoj i biće fokusirana na Sera Lendrija (Tom Cullen), vođe Templara. U trenutku kada ga upoznajemo on je izgubio veru u svoju misiju, ali vest o Gralu ponovo budi njegovu pobožnu opsesiju.

Što se ostatka glumačke ekipe, nju čine: Olivia Ross, Bobby Schofield, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Pádraic Delaney i Simon Merrells. Pored njih su tu i Jim Carter koji tumači ulogu Pape Klementija V kao i Ed Stoppard koji će biti kralj Francuske Filip Le Bel – dve osobe koje su odgovorne za uništavanje reda Templara.

Prva sezona tv serije Knightfall će imati 10 epizoda a emitovanje kreće 6 decembra 2017 godine.

Usput da vas podsetim da peta sezoan tv serije Vikings kreće 29 novembra 2017.

Oznake

3 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close