site hit counter
FilmFilmovi 2017

Kapije vremena (A Wrinkle in Time) – pogledajte prvi trejler nove Disney filmske franšize

Disney je tokom svoje D23 konvencije prikazao pregršt najava a među njima se i nalazi prvi trejler za film A Wrinkle in Time (kod nas je naslov knjige po kojem je film rađen preveden kao Kapije vremena dok je u hrvatskoj naslov Nabor u vremenu).

Što se glumačke ekipe tiče, ona je zaista impresivna i čine je Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Chris Pine, Mindy Kaling, Gugu Mbatha-Raw, Michael Pena i Zack Galifianakis.

Ali glavnu ulogu će imati mlada Storm Reid koju smo imali prilike da vidimo u filmu 12 godina ropstva (12 Years A Slave). Režiju potpisuje Ava DuVernay kojoj duguemo film Selma iz 2014 godine.

Nadolazeći blokbaster je ekranizacija istoimenog tinejdž romana izdatog 1963 godine a potpisuje ga književnica Madeleine L’Engle. Po ovoj knjizi je snimljen televizijski film 2003 godine ali ovo će biti prva bioskopska adaptacija. A kada je potpisuje Disney, onda možemo očekivati visok nivo kvaliteta.

Inače ovo se radi samo o prvoj knjizi, ukupno ih ima četiri i čine celinu pod nazivom Vremenski kvartet.

Evo o čemu se radi u knjizi:

OPIS: Kapije vremena – I deo serijala Vremenski kvartet

Megin otac je naučnik koji je misteriozno nestao tokom jednog eksperimenta. Zato ona, njen brat Čarls Valas i njen prijatelj Kalvin kreću u fantastično i opasno putovanje kroz galaksije da ga spasu. Pomoć im pružaju zagonetni (i zabavni) entiteti koji insistiraju da se zovu Gospođa Ko, Gospođa Koja i Gospođa Šta!

Uzbudljiva, neočekivana i duhovita avantura…

Vremenski kvartet sačinjavaju knjige:
Kapije vremena
Vihor pred vratima
Silne vode Brzoklizeća planeta Čarobna knjiga

Ne znam kakav je vaš utisak ali se po prvom najavnom trejleru čini da imati dobru bioskopsku zabavu.

Film stiže u američke bioskope (a verovatno ubrzo nakon toga i u domaće bioskope) 9 marta 2018 godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Close
Close