site hit counter
Video igre
U trendu

Kako ubaciti prava imena, dresove i grbove u PES 2019?

Pro evolution Soccer 2019 je izašao pre neki dan u prodaju. Još uvek ga nisam nabavio za svoju PS4 konzolu, jer se i ja i moj sin još uvek odlično zabavljamo sa PES 2018 kojem smo editovali sve lige. Kako? pomoći option fajlova modera koji su odradili sav posao oko imena igrača i ekipa, dresova, liga itd.

U nastavku članka vam prenosim članak sa hrvatskog gaming sajta HCL.hr koji detaljno objašnjava proces editovanja za PS4 i PC (na žalost, to nije izvodljivo na XBOX One konzoli).

Pročitajte i ovo:
Play!Zine Broj 118 – stigao je novi besplatnog magazina o video igrama

Iako se Konami potrudio s licencama za PES 2019, većinu posla za lige takozvane petice još uvijek moramo odraditi sami.

Pro Evolution Soccer 2019 ima nikad više licenciranih ekipa i natjecanja, no poznata boljka još je uvijek prisutna – engleska, španjolska i talijanska liga tek su djelomično licencirane, a njemačke ni nema. Srećom, to se može ispraviti uz malo truda, pod uvjetom da modificirate PES 2019 za PC ili PlayStation 4. Verzija za Xbox One ne podržava korisničko „licenciranje“.

Dakle, što vam je potrebno da bi London Blue postao Chelsea, a MD White se pretvorio u Real Madrid? Stvar je skoro pa identična postupku od prošle godine. Verziju za PC nešto je lakše modificirati pa ćemo postupak za nju ostaviti za kraj. Idemo prvo vidjeti kako se modificira PES 2019 za PlayStation 4.

ZA LICENCIRANI PES 2019 NA PS4 KONZOLI TREBA VAM:

Prijenosni USB uređaj (stick ili eksterni hard disk)

Uređaj prije upotrebe mora biti formatiran po FAT32 iliti exFAT formatu. Ako vam je USB uređaj već formatiran u FAT32 ili exFAT, ovaj korak možete preskočiti.

Za formatiranje vam je potrebno računalo, a u Windowsima se to radi na sljedeći način. Spojite USB uređaj na računalo, otvorite Computer (Windows 7) ili This PC (Windows 10), uočite USB uređaj i desnim klikom miša odaberite naredbu „Format“. U prozoru koji vam se pojavi pod „File System“ odaberite FAT32 ili exFAT te započnite formatiranje na „Start“. UPOZORENJE: Formatiranje USB uređaja izbrisat će sve podatke koje imate na njemu!

PES 2019 Option File

Na više različitih portala kao što su PES Patch ili PES Universe možete pronaći različite modifikacije. Do nekih se dolazi težim putem (morate platiti za njih), ali postoje i besplatne verzije. Možete, primjerice, probati CYPES 2019 ili WEHK Option File. Modifikaciju koju smo mi koristili možete preuzeti ovdje, a u igri će licencirati prvu i drugu englesku ligu, španjolsku i talijansku ligu, te dodati prava imena i grbove svih natjecanja.

OK, što kad preuzmem Option File?

Preuzetu datoteku stavljate na prijenosni USB uređaj tako da mapu imena „WEPES“ (bez navodnika) postavite izravno na disk/stick. Mapa (folder) ne smije biti unutar druge mape ili se zvati bilo kako drugačije inače stvar neće raditi.

Kad ste to obavili, pokrenite PES 2019 na PS4 konzoli, spojite USB uređaj na konzolu i u glavnom izborniku na desnoj strani potražite „Extras“, a zatim uđite u opciju „Edit“. Ondje potražite „Import/Export“ i odaberite to. U sljedećem izborniku odaberite „Import Team“, a potom i USB uređaj s kojega ćete uvoziti datoteke. Kad vam se pojavi lista datoteka (s imenima klubova), odaberite sve unose (tipkom kvadrat automatski odabirete sve) i potom idite na vrh gdje uđite na „Go To Details“. U sljedećem izborniku ostavite sva tri polja bez kvačica i stisnite OK.

Konzola će započeti proces instaliranja modificiranog sadržaja, odnosno „licenciranja“ onoga što nije licencirano. To će malo potrajati – ovisno o tome koliko vam je USB uređaj brz. Ako potraje 10-15 minuta, ne brinite – to je normalno. Ako se igra nekim slučajem sruši usred ovog procesa, jednostavno ga ponovite i nadajte se da će ga odraditi do kraja.

Nakon što ste završili s uvozom klubova, preostaje vam još uvesti nazive i grbove natjecanja. Vratite se stoga na Import/Export izbornik i ondje pronđite „Import Competition“. Ostatak procesa jednak je prethodnom – odaberite sve unose i pričekajte da se igra modificira. U slučaju natjecanja to neće trajati dugo kao s klubovima i bit će gotovo za minutu ili dvije.

Zadnja stvar koju trebate napraviti je da izmjene snimite u „Edit Menu“ izborniku odabirom „Save“ opcije pri dnu. Nakon toga ste gotovi s poslom i možete potražiti licencirane sadržaje u nekom od modova koje nudi PES 2019.

Vrijedi napomenuti da ovime nećete dobiti ažurirane postave ekipa, za to morate prijaviti „Live Update“ putem naredbe u „Extras“ izborniku gdje se nalazi i „Edit“ opcija. Srećom, modifikacije nećete morati ponovno stavljati nakon svakog ažuriranja.

ZA LICENCIRANI PES 2019 NA PC-U TREBA VAM:

Postupak modificiranja PES-a na PC-u još je jednostavniji. Option File pronalazite na jednom od spomenutih izvora (PES PatchPES-World i sl.) te ga raspakirate u instalacijsku mapu igre (najčešće C:\Program Files\Steam\SteamApps\Common\Pro Evolution Soccer 2019). Postupak je zatim sličan kao i za PlayStation 4 – odlazite u Edit Menu, zatim Import/Export te Import Team/Competition i uvozite datoteke s liste. Nakon toga slobodno možete igrati s licenciranim ekipama.

IZVOR: Kako ubaciti prava imena, dresove i grbove u PES 2019?

Pročitajte i ovo:
Prvi pogled na Claire u Resident Evil 2 rimejku
Izvor
Kako ubaciti prava imena, dresove i grbove u PES 2019?
Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Close
Close