site hit counter
FilmFilmovi 2018
U trendu

Južni vetar – prvi trejler i najava domaćeg filma Miloša Avramovića

Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić i Neboša Glogovac u svojoj poslednjoj ulozi su zajedno na filmskom platnu

Film „Južni vetar“ će svoju svetsku premijeru imaće na „Filmskim susretima“ u Nišu, 25. avgusta. Triler Miloša Avramovića, u kome glavnu ulogu tumači Miloš Biković, otvoriće Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma.

Južni vetar je 2010. godine podržan na konkursu Sektarijata za kulturu Beograda za razvoj scenarija, a potom i na konkursu Filmskog centra Srbije. Ovo ostvarenje realizovale su producentske kuće Režim, ArtVista i Archangel Studios, a film su podržali Skupština grada Beograda, Sekreterijat za kulturu AP Vojvodina i, kao što smo već istakli, Filmski centar Srbije. Nastanak filma potpomoglo je i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Scenario Južnog vetra inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u kriminalne aktivnosti i oslikava suštinsku borbu između dobra i zla. To je, kako Avramović kaže, poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih koji su u želji za boljim životom napravili pogrešan izbor.

Ovaj scenario je rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeo odrastajući 90-ih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja. Scenario je posvećen mojim preminulim drugovima i drugaricama, a moj junak govori u njihovo ime – navodi Avramović.

Reditelj filma je Miloš Avramović, koji se filmofilima i filmskoj javnosti predstavio filmom Krojačeva tajna, scenarista je Petar Mihajlović, producent je Miloš Avramović, koproducenti su Zoran Cvetanović, Miloš Biković i Miodrag Radonjić a izvršna producentkinja Tatjana Žeželj.  Direktor fotografije je Ivan Kostić, montažer Lazar Predojev, scenografkinja Jovana Cvetković a kostimografkinja Jelena Đorđević.

Pročitajte i ovo:
Boemska rapsodija (Bohemian Rhapsody) – drugi titlovani trejler i domaći poster filma o kultnom rock bendu Queen

Pored  Miloša Bikovića, u filmu glume: Dragan Bjelogrlić, Neboša Glogovac, Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Srđan Todorović, Aleksandar Berček, Hristo Šopov, Ivajlo Zaharijev, Ljubomir Nikolić, Denis Abdula…

Južni vetar će svoj redovni bioskopski život otpočeti 14. novembra 2018. godine.

Izvor
Filmski centar Srbije
Oznake

2 komentara

    1. Hvala na predlogu, ali na žalost nemam više previše vremena ni volje da prevodim trejlere kao ranije. Nadam se da će lokalni distributer filma biti ažuran i ponuditi titlovanu verziju trejlera tog filma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close