site hit counter
TV serije

Hard Sun – nova BBC tv serija od kreatora tv serije Luther

Titlovani trejler i najava serije

Smak sveta je neumitan i sve je bliži. Takvom premisom kreće prva ovogodišnja tv serija na BBC One kanalu Hard Sun, koju potpisuje čuveni Neil Cross kreatora kultne tv serije Luther u kome Idris Elba tumači istoimenog detektiva.

Protagonisti serije su detektiv Charlie Hicks i detektivka Elaine Renko. Oni jesu kolege ali su i neprijatelji. Svakog dana sprovode zakon u svetu koji je svakim danom sve bliži totalnom uništenju.

Radnja ove nove serije se dešava u nama bliskoj budućnosti u Londonu. Charlie Hicks (Jim Sturgess) i Elaine Renko (Agyness Deyn) su dva policijska detektiva koja istražuju ubistvo hakera. Ono što je delovalo kao rutinski slučaj dobija tragičan obrt kada otkrivaju neoborive dokaze da sleduje smak sveta za pet godina.

“To nije naučna fantastika, to je realna mogućnost u kojoj neće biti heroja koji će doći da nas spase. Spas jednostavno ne postoji.” kaže kreator serije Neil Cross.

Dakle, očekuje nas mešavina drame, kriminalističke i naučnofantastične serije.

Život treba koliko toliko normalno živeti. Ali kako to činiti kada je teško ustati ujutro iz kreveta? Zašto da se rizikuje sopstveni život kada lopovi, serijske  ubice i verski fanatici deluju znajući da neće biti posledica zbog njihovih postupaka. Zatvor i doživotna robija nisu predmet njihovog strahovanja kada je svima podjednako ostalo pet godina života!

Pročitajte i ovo:
Noćni letači (Nightflyers) - titlovani trejler i najava nove serije rađenoj po SF noveli Džordža R.R. Martina

Charlie i Elaine imaju različite moralne vrednosti i oboje će se naći na iskušenju nakon takve spoznaje. Kako sprovoditi red i mir kada je Armagedon neumitan? Kako održavati red u gradu kome preti uništenje? To su neka od pitanja koja će biti  tema prvih šest epizoda serije Hard Sun.

 

Ostatak glumačke ekipe čine i Nikki Amuka-Bird (Luther), Derek Riddell (The Missing), Jojo Macari, Varada Sethu, Owain Arthur (Casualty), Chook Sibtain (No Offence), Adrian Rawlins (The White Princess), Lorraine Burroughs (The Five).

Serija je koprodukcija kanal BBC One i striming servisa Hulu, prva sezona ima šest jednočasovnih epizoda i krenula je sa emitovanjem od 6 januara 2018 godine.

U svakom slučaju s obzirom ko stoji iza ove nove serije kao i njene osobene tematike ovo deluje obećavajuće.

Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close