site hit counter
FilmFilmovi 2014

Grdana zla vila (Maleficent) – Anđelina Džoli kao Diznijeva zla veštica

Zvezde američkog, italijanskog i srpskog stripa na Striporami 2018!

Anđelina Džoli je već duže vremena odsutna sa filmskih ekrana zbog zdravstvenih problema i evo najave njene nove uloge u filmu Dizni produkcije: Grdana – zla vila (Maleficent). Naravno ovde se radi o čuvenoj negativki iz originalnog Diznijiveg crtaća Uspavana Lepotica (Sleeping Beauty) iz 1959 godine.  Možete pogledati prve postere kao i titlovane trejlera filma od koga je jedan premijerno prikazan na dodelama Gremi nagrada a osobenost mu je da je muzička pozadina istog pesma Once Upon A Dream koju izvodi Lana Del Rej. Maleficent-La-bande-annonce-teaser-de-Maléfique-avec-Angelina-Jolie-en-VO-et-VF Evo dotičnog muzičkog trejlera kao i singla u celosti:

Kliknite na slike da bi ih uvećali:

Svi već znate za tu bajku kao i dugometražni Diznijev crtani film ali nije zgoreg podsetiti se radnje priče:

U jednoj dalekoj zemlji, u začaranom zamku, kralj i kraljica su priredili veličanstveno slavlje povodom rođenja svoje kćeri Ružice (Aurore). Sve vile su pozvali, ali jedna vila je izostavljena sa spiska zvanica i užasno je besna. Kada su vile počele darivati malu princezu, jedna joj je dala lepotu, druga da peva kao slavuj i kada je stigao red na treću vilu da kaže svoj dar, pojavila se zla vila Grdana koja je prorekla devojčicu da će na dan svog 16-og rodjendana ubosti prst na vreteno i umreti. Svi su plakali, a kralj i kraljica bili neutešni. Ipak nadu im je dala poslednja vila koja je rekla da će se princeza ubosti ali od toga neće umreti već će samo zaspati i iz sna će je probuditi poljubac svoje prave ljubavi. Kako bi pokušali da spreče proročanstvo zle vile, kralj i kraljica šalju svoju tek rodjenu ćerku da odrasta u šumi sa dobrim vilama kako je Grdana ne bi pronašla. Bliži se i princezin 16-i rodjendan, dan kada se proročanstvo treba ostvariti.
Pročitajte i ovo:
Alita: borbeni anđeo (Alita: Battle Angel) - titlovani trejleri i najava filma
Petog juna nam u domaće bioskope stiže filmska verzija u kojoj nam se otkrivaju novi elementi priče.

Iz Dizni studija stiže „GRDANA – ZLA VILA” — neispričana priča o Diznijevom najčuvenijem zlikovcu iz animiranog klasika „Uspavana lepotica” iz 1959. godine. Predivna mlada žena čiste duše sa očaravajućim crnim krilima, Grdana je živela idiličnim životom dok je odrastala u mirnom šumskom kraljevstvu, sve do jednog dana kad je osvajačka ljudska vojska zapretila harmoniji ove zemlje. Grdana će postati najsuroviji zaštitnik kraljevstva, ali će doživeti surovu izdaju, delo zbog koga će njeno čisto srce da se pretvori u kamen. Rešena da se osveti, Grdana će povesti bitku epskih razmera protiv kralja ljudi, a kao rezultat toga, baciće kletvu na njegovu tek rođenu ćerku Auroru. Dok dete bude odrastalo, Grdana će shvatiti da Aurora ima ključ za mir u kraljevstvu, kao i za istinsku Grdaninu sreću.
Film počinje sa prikazivanjem u američke bioskope 30 maja 2014 godine.

Fantastika, SAD, 2014

reditelj: Robert Stromberg
scenario: Paul Dini, Linda Woolverton
kompozitor: James Newton Howard
snimatelj: Dean Semler
producent: Don Hahn, Joe Roth
montažer: Richard Pearson

uloge: 
Sharlto Copley (Stefan)
Angelina Jolie (Maleficent)
Elle Fanning (Princess Aurora)
Juno Temple (Thistletwit)
Peter Capaldi (King Kinloch)

Pročitajte i ovo:
Boemska rapsodija (Bohemian Rhapsody) – drugi titlovani trejler i domaći poster filma o kultnom rock bendu Queen

 

Oznake

3 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

# Expires headers (for better cache control) ExpiresActive on # Perhaps better to whitelist expires rules? Perhaps. ExpiresDefault "access plus 1 month" # cache.appcache needs re-requests in FF 3.6 (thanks Remy ~Introducing HTML5) ExpiresByType text/cache-manifest "access plus 0 seconds" # Your document html ExpiresByType text/html "access plus 0 seconds" # Data ExpiresByType text/xml "access plus 0 seconds" ExpiresByType application/xml "access plus 0 seconds" ExpiresByType application/json "access plus 0 seconds" # Feed ExpiresByType application/rss+xml "access plus 1 hour" ExpiresByType application/atom+xml "access plus 1 hour" # Favicon (cannot be renamed) ExpiresByType image/x-icon "access plus 1 week" # Media: images, video, audio ExpiresByType image/gif "access plus 1 month" ExpiresByType image/png "access plus 1 month" ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 month" ExpiresByType video/ogg "access plus 1 month" ExpiresByType audio/ogg "access plus 1 month" ExpiresByType video/mp4 "access plus 1 month" ExpiresByType video/webm "access plus 1 month" # HTC files (css3pie) ExpiresByType text/x-component "access plus 1 month" # Webfonts ExpiresByType application/x-font-ttf "access plus 1 month" ExpiresByType font/opentype "access plus 1 month" ExpiresByType application/x-font-woff "access plus 1 month" ExpiresByType image/svg+xml "access plus 1 month" ExpiresByType application/vnd.ms-fontobject "access plus 1 month" # CSS and JavaScript ExpiresByType text/css "access plus 1 year" ExpiresByType application/javascript "access plus 1 year"
Close
Close