site hit counter
FilmFilmovi 2018

Glass – titlovani trejler i najava filma

Neverovatna priča o ljudima koji veruju da imaju natprirodne moći.

M. Najt Šalaman (M. Night Shyamalan) nam donosi u domaće bioskope početkom 2019 godine nastavak svojih filmova “Podeljen” (“Split”) i “Nesalomivi” (“Unbreakable”).

Novi film izlazi u januaru 2019. i zvaće se “Glass”, po liku Samjuela L. Džeksona (Samuel L. Jackson) iz “Nesalomivog”, Gospodina Glasa, tj. Gospodina Staklenog. U filmu će glumiti Brus Vilis (Bruce Willis), Samjuel L. Džekson, Džejms Mekavoj (James McAvoy) i Anja Tejlor-Džoj (Anya Taylor-Joy). Film će sa prethodnicima imati povezanu radnju i zajedno će činiti trilogiju.

Dok Vilis i Džekson nastavljaju svoje uloge iz “Nesalomivog”, Mekavoj će se vratiti kao Kevin Vendel Kram, iz prošlogodišnjeg hita “Podeljen”. Uz Mekavoja se vraća i Anja Tejlor-Džoj, u ulozi Kejsi Kuk, takođe iz “Podeljen”.

“Glass” će pratiti Vilisov lik, Dejvida Dana, u potrazi za Mekavojevom Zveri, u seriji susreta, koje će iz senke kontrolisati naslovni Gospodin Glas.

Da se podsetimo, “Nesalomivi” je izašao 2000. i zaradio je skoro 250 miliona dolara. Vilis je igrao čoveka koji preživi stravičnu saobraćajnu nesreću i potom otkrije da je ostao živ jer poseduje nadljudske moći.

“Podeljen” je snimljen za 9, a zaradio je 275 miliona na svetskim blagajnama. Mekavoj igra žrtvu zlostavljanja sa dijagnostifikovanim disocijativnim poremećajem ličnosti, koji se manifestuje kroz 23 različita lika i dvadesetčetvrtim, krunskim, dijaboličnim, koji se tek ukazuje.

Pročitajte i ovo:
Lovac ubica (Hunter Killer) - titlovani trejler i najava filma

Da vas podsetim na prethodno pomenute filmove u nastavku članka.

Nesalomiv (Unbreakable)

Film o čoveku (Brus Vilis) koji shvata da je gotovo neuništiv, nakon što je jedini preživeo železničku nesreću, i tajanstvenom strancu (Samjuel L. Džekson) koji mu prilazi sa pričom o zaista neverovatnoj teoriji koja stoji iza svega.

Glumac Brus Vilis i scenarista i reditelj M. Najt Šajamalan ponovo se udružuju posle iznenađujućeg uspeha „Šestog čula“. Dejvid Dan (Brus Vilis) se vraća vozom iz Njujorka u Filadelfiju posle neuspešnog razgovora za posao kad njegov vagon iskoči iz šina i sudari se sa drugom lokomotivom, a on postaje jedini preživeli od 131 putnika. Ne samo da je ostao živ, već je zapanjujuće što je prošao bez ijedne ogrebotine. Dok se Dejvid pita šta se desilo i zašto je uspeo da preživi, nailazi na tajanstvenog stranca, Elajdžu Prinsa (Samjuel L. Džekson), koji mu objašnjava da postoji određeni broj ljudi koji su „nesalomivi“ – izuzetno su izdržljivi i hrabri, imaju sklonost ka opasnom ponašanju i osećaju se nepobedivo, ali takođe imaju čudne predosećaje da će se desiti nešto stravično. Da li je Dejvid „nesalomiv“? Ako jeste, kakve su fizičke i psihičke posledice tog saznanja?

Režiser: M. Night Shyamalan 2000 | 102 minuta, naučna fantastika, triler
Glume: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright Penn, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard

Pročitajte i ovo:
Fantastične zveri i gde ih naći : Grindelvaldovi zločini - drugi titlovani trejer i najava filma filma

Podeljen (Split)

Scenario i režija: M. Night Shyamalan Uloge: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley, Jessica Sula, Haley Lu Richardson Žanr: triler Studio: Universal

Reditelj, scenarista i producent M. Najt Šjamalan vraća se s novim originalnim trilerom „Podeljen“ koji se bavi misterioznim i zabačenim delovima poremećenog uma jednog čoveka. Dok je mentalna podeljenost onih koji imaju disocijativni poremećaj ličnosti dugo fascinirala i zbunjivala naučnike, veruje se da neki mogu da manifestuju i jedinstvene fizičke atribute za svaku od ličnosti, kognitivnu i psihološku prizmu unutar jednog bića.

Iako je Kevin (Džejms Makavoj) iskazao 23 ličnosti svom psihijatru, dr Flečer (Beti Bakli), jedna je još uvek u senci, ali se sprema da se ispolji i nadvlada sve ostale. Primoran da otme tri tinejdžerke koje predvodi svojeglava i promućurna Kejsi (Anja Tejlor-Džoj), Kevin započinje borbu za preživljavanje sa svim ličnostima unutar sebe, kao i onima okolo, dok se zidovi među njegovim identitetima ruše.

Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close