site hit counter
TV serije

Glasajte za najbolje serije televizijske sezone 2016/17

Kolege sa hrvatskog sajta Serijala.com, u regionu najuticajnijeg domaćeg sajta posvećenog isključivo TV serijama, po osmii put organizuju glasanje po izboru čitalaca. Prenosim vam njihov članak i preporučujem vam obaveznu posetu njihovom sajtu da bi ste glasali i učestovali u kreiranju ove top liste. 

Osmu godinu zaredom, po završetku televizijske sezone, organiziramo veliku anketu te izbor u kojem možete odabrati vaše favorite televizijske sezone 2016/17.

Kao i lani, kategorija je šest, a serije su i dalje sortirane po žanrovima, uvažavajući kategorije u kojima su prijavljene za sve ostale sezonske izbore i nagrade, poput Emmyja (koliko god to bilo čudno u nekim slučajevima).

Početnu selekciju napravili smo mi, nastojeći izdvojiti nekakvu mješavinu najpopularnijih serija te onih često hvaljenih, a manje eksponiranih. Ukupno preko 100 serija, a opet smo teško srezali listu na taj broj.

U razmatranje su ušle serije čije su se sezone većim dijelom emitirale između srpnja 2016. i srpnja 2017. godine — to je razlog zašto nema nekih serija, a najočitiji primjer je Game of Thrones, šesterostruki pobjednik zbog nepotpune sezone u rasponu ankete bit će u konkurenciji iduće godine.

Maksimalan broj glasova ovisi o anketi; u kategorijama drame, komedije i nove serije možete odabrati po tri favorita, a u preostale tri kategorije po jednu.

I to je to od “servisnih informacija”! Izbor će trajati dva tjedna, a u međuvremenu se u komentarima možete uključiti u raspravu te prokomentirati svoj izbor favorita.

Kliknite na ovaj link da bi ste glasali.

Pročitajte i ovo:
Sluškinjina priča (The Handmaid's Tale) - najava druge sezone tv serije

Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close
Close