site hit counter
FacebookKorisni programi

Facebook – Silverlight klijent, videćete FB drugim očima

Koristite Facebook, ne možete bez njega, ali vam se njegov izgled nimalo ne dopada? Evo rešenja za vas. Nakon mog predloga za optimalniji Facebook chat (Digsby, potražite na Mega blogu) evo mog predloga kako da doživite Facebook novim očima.

Microsoft je danas pustio Facebook klijent baziran na Silverlight tehnologiji. Program je u Beta fazi ali je sasvim funkcionalan i upotrebljiv. Dakle, nakon instalacije ovog programa moći čete da pristupite vašem FB nalogu a da ne idete uopšte preko vašeg pretraživača i što je najvažnije umesto uobičajenog FB imaćete ovakav:

Razlika je više nego očigledna, zar ne ? Da bi ste i vi imali ovakav Facebook dovoljno je da kliknete na ovaj link i instalirate Silverlight na vaš kompjuter (klikom na dugme Install), samo pratite uputstva i sve će biti ok. Nakon instalacije restartujte vaš web pretraživač, unesite vaš FB login i password, instalirajte prećicu za ovaj program u task bar ili na desktop i pokrenite ga. Videćete Facebook zaista drugim očima, verujte mi.

Evo i male demonstracije pronađene na Youtube-u. Savetujem vam da kliknete na full screen na player-u video da bi bolje sagledali mogućnosti ovog programa.

Ostavite slobodno neki komentar, da znam da li ovo radi kod vas i kako vam se dopada

Oznake

14 komentara

 1. Još jedno pitanje: Kako pronaći nekoga na fejsu, kako ga dodati u prijatelje, kako uputiti zahtev -- tih opcija nema.

  1. Pozdrav. Predstavio sam doticnu mogucnost promene izgleda Facebook-a ali je nisam dugo koristio, tako da ti ne mogu dati odgovor. Nadam se da ce se neko javiti ovde i pomoci ti. A ako ne probaj pomocu Googlea da pronadjes soluciju.

 2. Opcija poruka lošije je odrađena na ovom fejsu. Ako neko zna opciju kako se uključuju grupe, samo napred -- voleo bih da mi objasni.

 3. Hajde, proradile su opcije za lajkovanje, a stabilizovano je i puštanje videa. Medjutim, nema uopšte podrške za grupe.

 4. Svakako da je novi izgled daleko prihvatljiviji od starog, možda i zbog toga što smo na stari nekako “oguglali”. Ali i pored toga ima dosta stvari koje još uvek ne “rade”. Recimo, nisam nigde pronašao opciju da mogu nešto oznašiti da mi se svidja. Zatim, bilo koji video fajl da pustim, moram ostati totalno miran i ništa više ne “pipati” na strani, jer se fajl izgubi. Kada sam hteo izbrisati neki od albuma, nestao je i program. Ima još nekih stvari koje mi smetaju (velika površina sa desne strane sa fotografijama, koja je totalno neiskorišćena), Valjda će autori i dizajneri i sami shvatiti neke stvari, pa će to ispraviti. U svakom slučaju, hvala za novi izgled. Instalisao sam i dodatke i za sada ne vidim neko naročito poboljšanje, mada nisam bio ni bogznakoliko zainteresovan da sve istražim.

 5. Magrit, pa koliko vidim to nije tabovan program 🙂
  Ja nemam problema sa onim slikama desno jer mi je rezolucija 1440x900 ali imam problem sa chatom, stalno piše nula :/ hmm..i slike se sporo učitavaju, nekad se ni ne učitaaju. Šteta, baš mi se svidja aplikacija 🙂

 6. Hm, i da dodam da na nekim slikama, kad kliknem da je vidim u punoj velicini, ne mogu da procitam ceo tekst ispod …. Nema ni opcije “open in new window” ? Steta, a tako lepo sve izgleda 🙂

 7. Uh, bas sam se pre neki dan pitala da li ce FB ikada promeniti ovaj dosadan dizajn !
  Kod mene isto radi ok.
  Malo mi smeta sto slike desno zauzimaju toliko mesta.

 8. Vrlo jednostavno, kao bilo koji program koji dezinstaliraš iz Windows-a; potraži ga u spisku programa pod “Microsoft Silverlight” i klikni na Remove 😉

 9. Hmmm, bad luck. Ne funkcioniše ni kod mene više. Navedena verzija u članku je lepo radila (što se vidi po mojim fotografijama i videu) ali je u pitanju beta verzija programa. Očigledno je došlo do nekih promena i sada stvar više ne funkcioniše, na žalost. Istu muku imaju korisnici ovog Facebook klijenta i žale se u ovoj grupi : http://www.facebook.com/apps/application.php?v=wall&id=184449616828 . Prati razvoj situacije na ovom linku a i ja ću se javiti ovim povodom čim budem imao nove infoe.

 10. kako da podesim? skinuo sam silverlight ali tu sam i stao… nigde nisam pronasao opciju za podesavanja user i pass-a, niti bilo sta slicno… help!

 11. Hvala na preporuci, posle digbsy ne sumnjam da je ovo prava stvar…
  p.s.Ukljucio sam download pre nego sto sam ukljucio full screen klipa… jedno 15 sec sam pokusavao da spustim “instalaciju programa” kada sam shvatio da je to prozor u klipu… 😀

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close