site hit counter
TV serije

Dvojnik (Counterpart) – titlovani trejleri i najava tv serije

J.K. Simmons se suočava sa paralelnim svetom i svojim dvojnikom

Špijunski, naučno-fantastični triler sa metafizičkim obrtom, “Dvojnik”, govori o misterioznom svetu sakrivenom ispod površine našeg svakodnevnog života. Hauard Silk (Džej Kej Simons) je niži činovnik u birokratskoj mašineriji špijunske agencije Ujedinjenih nacija u Berlinu. Kada Hauard otkrije da njegova agencija čuva tajnu prelaska u paralelnu dimenziju, on ulazi u mračni svet intrige, opasnosti i prevare… u kojem je jedini čovek kome može da veruje njegov gotovo identični dvojnik iz paralelnog sveta. Serija se bavi temama identiteta, sudbine i izgubljene ljubavi, postavljajući večno pitanje: “Šta bi bilo da su naši životi mogli da budu drugačiji?”

Prvi put se u kultnoj tv seriji Zona sumraka (Twilight Zone) 1963 godine koristila teorija paralelnih svetova kao intriga u nekoj tv seriji na američkoj televiziji. Jedanaesta epizoda dotične, četvrte, sezone je imala jednostavan naslov The Parallel.

Pomenuti koncept je od tada često korišćen u tv serijama u ponekim epizodama ili kao okosnica cele serije. Fringe je postao referenca u tom domenu i prvo se setimo te serije kada se pomene dotična tema.

Nadolazeća tv serija Dvojnik (Counterpart) će možda to promeniti. Seriju je kreirao Justin Marks i predstavljena nam je kao metafizički SF triler.

Pilot epizoda je već dostupna za gledanje online a na osnovu uvoda i titlovanog trejlera možete pretpostaviti o čemu se radi.

Pročitajte i ovo:
Serije+ #59 : stigao je novi broj besplatnog magazina o tv serijama

Dakle postoji paralelna dimenzija i svet istovetan našem. Njeno postojanje je držano u tajnosti od strane vlasti i vladala je stabilnost između dva sveta po principu međusobno ne mešanja. Ona  biva poremećena pojavljivanjem Haurdovog dvojnika, koji je nazvan Hauard  Prim.

Politički i društveni kontekst serije je i dalje misterija ali vuče ka periodu Hladnog rata i špijunskim aktivnostima.

Egzistencijalna pitanja se tada postavljaju junaku naše priče, šta određuje kakva ćemo osoba biti, šta utiče na nas da postanemo ono što jesmo. I da li možemo da verujemo ostalim ljudima, čak i svom dvojniku.

Hauard Prim se ovde ne pojavljuje kao zločinačka verzija Haurda, samo je drugačiji čovek. Sa njegovim pojavljivanjem se Hauard pita da li je mogao imati drugačiji život i biti drugačija osoba.

A ono što me posedno raduje je da je J.K. Simmons konačno dobio glavnu ulogu (i to dvostruku) u jednoj tv seriji. Čovek je to zasluživao.

Preostaje nam sada da se strpimo i odgledamo seriju i vidimo u kom će se pravu priča razvijati.

Pored pomenutog Simmonsa ostale uloge u ovoj tv seriji tumače: Olivia Williams, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi, Nicholas Pinnock, Sara Serraiocco, Mido Hamada et Ulrich Thomsen. Kenneth Choi, Stephen Rea, Richard Schiff, Sarah Bolger i Tina Masafret.

Pročitajte i ovo:
Noćni letači (Nightflyers) - titlovani trejler i najava nove serije rađenoj po SF noveli Džordža R.R. Martina

Prva sezona će biti dostupna za gledanje na Hbo.rs počev od 22 januara 2018, imaće 10 epizoda, a zanimljivost je da je prve dve epizode režirao Morten Tyldun kome dugujemo film The Imitation Game.

Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close