site hit counter
TV serije

Dvojnik (Counterpart) – titlovani trejleri i najava tv serije

J.K. Simmons se suočava sa paralelnim svetom i svojim dvojnikom

Špijunski, naučno-fantastični triler sa metafizičkim obrtom, “Dvojnik”, govori o misterioznom svetu sakrivenom ispod površine našeg svakodnevnog života. Hauard Silk (Džej Kej Simons) je niži činovnik u birokratskoj mašineriji špijunske agencije Ujedinjenih nacija u Berlinu. Kada Hauard otkrije da njegova agencija čuva tajnu prelaska u paralelnu dimenziju, on ulazi u mračni svet intrige, opasnosti i prevare… u kojem je jedini čovek kome može da veruje njegov gotovo identični dvojnik iz paralelnog sveta. Serija se bavi temama identiteta, sudbine i izgubljene ljubavi, postavljajući večno pitanje: “Šta bi bilo da su naši životi mogli da budu drugačiji?”

Prvi put se u kultnoj tv seriji Zona sumraka (Twilight Zone) 1963 godine koristila teorija paralelnih svetova kao intriga u nekoj tv seriji na američkoj televiziji. Jedanaesta epizoda dotične, četvrte, sezone je imala jednostavan naslov The Parallel.

Pomenuti koncept je od tada često korišćen u tv serijama u ponekim epizodama ili kao okosnica cele serije. Fringe je postao referenca u tom domenu i prvo se setimo te serije kada se pomene dotična tema.

Nadolazeća tv serija Dvojnik (Counterpart) će možda to promeniti. Seriju je kreirao Justin Marks i predstavljena nam je kao metafizički SF triler.

Pilot epizoda je već dostupna za gledanje online a na osnovu uvoda i titlovanog trejlera možete pretpostaviti o čemu se radi.

Dakle postoji paralelna dimenzija i svet istovetan našem. Njeno postojanje je držano u tajnosti od strane vlasti i vladala je stabilnost između dva sveta po principu međusobno ne mešanja. Ona  biva poremećena pojavljivanjem Haurdovog dvojnika, koji je nazvan Hauard  Prim.

Politički i društveni kontekst serije je i dalje misterija ali vuče ka periodu Hladnog rata i špijunskim aktivnostima.

Egzistencijalna pitanja se tada postavljaju junaku naše priče, šta određuje kakva ćemo osoba biti, šta utiče na nas da postanemo ono što jesmo. I da li možemo da verujemo ostalim ljudima, čak i svom dvojniku.

Hauard Prim se ovde ne pojavljuje kao zločinačka verzija Haurda, samo je drugačiji čovek. Sa njegovim pojavljivanjem se Hauard pita da li je mogao imati drugačiji život i biti drugačija osoba.

A ono što me posedno raduje je da je J.K. Simmons konačno dobio glavnu ulogu (i to dvostruku) u jednoj tv seriji. Čovek je to zasluživao.

Preostaje nam sada da se strpimo i odgledamo seriju i vidimo u kom će se pravu priča razvijati.

Pored pomenutog Simmonsa ostale uloge u ovoj tv seriji tumače: Olivia Williams, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi, Nicholas Pinnock, Sara Serraiocco, Mido Hamada et Ulrich Thomsen. Kenneth Choi, Stephen Rea, Richard Schiff, Sarah Bolger i Tina Masafret.

Prva sezona će biti dostupna za gledanje na Hbo.rs počev od 22 januara 2018, imaće 10 epizoda, a zanimljivost je da je prve dve epizode režirao Morten Tyldun kome dugujemo film The Imitation Game.

Ključne reči
Prikaži ostatak...

Sale

Bloger koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg... Na ovom blogu pišem o temama koje najviše volim, dobro ste došli!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Close