site hit counter
Film

Disney okuplja svoje junake – deo prvi, animirani filmovi

D23 Expo : Toy story 4, The Incredibles 2, Ralph 2…

Dakle ovog vikenda je održan D23 Expo, svojevrsni Comic Con isključivo posvećen Disney animiranim i filmskim franšizama, na kome su fanovi mogli premijerno da vide i saznaju sveže informacije o nadolazećim projektima.

Petak je bio posvećen animiranim filmovima, dok je subota bila posvećena Marvel i Star Wars univerzumu. Na ovom događaju su Disney i Pixar imali veči broj najava sa slikama i trejlerima, za koju ćemo mi evropljani morati još malo da se strpimo.

Krenimo od najočekivanijeg naslova: Neviđeni 2 (The Incredibles 2). Film će opet režirati Brad Bird i nastaviće se odmah nakon završetka prvog dela (tačnije od ove scene filma) .

Naša porodica super heroja će otkriti da i mali Jack ima super moći i useliće se u novi dom (prethodni je uništenau prvom filmu) koji će pola biti kuća a pola superherojska baza. Ovog puta će Elastika biti u centru priče jer će Gospodin Neviđeni čuvati decu kod kuće.

John Lasseter, koji je prisustvovao konvenciji, je izjavio da neće režirati animirani film Priča o igračkama 4 (Toy Story 4). Režiju filma će preuzeti Josh Cooley koji je režirao kratkometražni animirani film baziran na filmu U mojoj glavi (Inside Out).

Pixar je takođe najavio novi projekat koji je za sada bez zvaničnog naslova i planiran je za 2020 godinu. Projekat je definisan kao “moderna fantazija” u svetu bez ljudi gde caruju vilenjaci, jednorozi, trolovi i zmajevi koji žive u modernim uslovima života ostavljajući magiju u zapećku. U filmu ćemo pratiti dva brata koji kreću u potraguza nestalim ocem. Dan Scalon, kome dugujemo film Univerzitet za monstrume (Monsters University), će režirati ovaj neimenovani projekat.

Pročitajte i ovo:
Kristofere Robine, gde si? (Christopher Robin) - titlovani trejleri i najava filma

Najbolja dosadašnja saradnja Disney i Pixar studia je svakako projekat Automobili (Cars) koji je doživeo spin off varijantu Avioni (Planes). Trenutno Disney Toon Studio radi na novom spin off-u koji je predviđen za 2019 godinu a imaće naslov Svemir (Space). Kao što se da naslutiti iz naslova ovde ćemo imati posla sa raketama, satelitima i ostalim svemirskim brodovima.

Poslednji predstavljeni animirani film je nastavak Razbijača Ralfa (Wreck-it Ralph) i nosiće naslov Ralph Breaks the Internet. Ralph i Vanellope će morati da krenu bespućima interneta da bi popravili video igru potonje. Ali njih dvoje završavaju na internet stranici OhMDisney, zvaničnoj Disney stranici posvećenoj fanovima. Tamo će otkriti ceo Disney univerzum u će susretati klasične Disney likove ali istovremeno i ukrštati puteve sa protagonistima iz Marvel i Star Wars univerzuma. Na konvenciji je prikazan insert u kome Ralph nailazi na svlačionicu koju čuvaju Stormtrooper-i dok se unutra presvlače Vaiana, Belle, Merida, Elsa, Ariel i Tiana. Ili druga scena u kome je Zvončica pored Millenium Falcona. Ostaje nam da se strpimo i vidimo šta će od svega toga ispasti kada film izađe 2018 godine.

Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close
Close