Sunday , August 31 2014
Naslovna / Film / Ćurke na slobodi (Free Birds) – novi animirani film stiže u bioskope
Ćurke na slobodi (Free Birds) – novi animirani film stiže u bioskope

Ćurke na slobodi (Free Birds) – novi animirani film stiže u bioskope

Ah, praznici! Koje god da su vrste u nas balkanaca su nezamislivi bez pečenja, prasećeg ili jagnjećeg. Amerikanci imaju drugi specijalitet a to je ćuretina, posebno za Dan zahvalnosti (Thanksgiving Day) i kod njih postoji tradicija da američki predsednik pomiluje jednu ćurku i da tako ne završi na trpezi. Kad bi se ćurke pitale, one bi učinile sve da budu skinute sa menija. U ovom animiranom filmu se radi upravo o tome, kako dva ćurana žele da učine sve, pa čak i da se vrate u prošlost i promene tok istorije, da ćuretina ne bude više praznični specijalitet.
Free Birds je treći film reditelja Jimmy Hayward koji se ponovo vraća animiranim filmovima nakon filma Jonah Hex (2010). Njegov prvi animirani film je bio o simpatičnom slonu Horton (2008) a radio je kao animator na Pixar-ovim animiranim filmovima Toy Story (1995) i Nemo (2003).

Film stiže u domaće bioskope u sinhronizovanoj verziji od 20-tog februara u distribuciji Taramount-a, a glasove junacima filma pozajmljuju Dubravko Jovanović (Owen Wilson) – Redži, Vojin Ćetković (Woody Harrelson) - DžejkSlobododa Mićalović Ćetković (Amy Poehler) – Dženi.

Od Relativiti Medije i Ril FX studija za animaciju stiže animirana komedija, avantura za publiku svih uzrasta ?  Ovo je priča o dva ćurana sa dve suprotstavljene strane koji moraju da zaborave na svoje nesuglasice i putuju nazad u prošlost kako bi promenili tok istorije i zauvek skinuli ćurke sa menija za Dan zahvalnosti.

u boji animirana komedija, SAD, 2013, 91 minuta curke na slobodi poster

reditelj: Jimmy Hayward
scenario: Craig Mazin, David I. Stern, John J. Strauss
kompozitor: Dominic Lewis
producent: Peter Farrelly, Cary Granat, Craig Mazin, Scott Mosier, David I. Stern, John J. Strauss
montažer: John Venzon

uloge: 
Owen Wilson (Redži)
Woody Harrelson (Džejk)
George Takei (S.T.I.V.I.)
Amy Poehler (Dženi)
Colm Meaney (Majls Stendiš)
Dan Fogler (voice)
David S. Lee (Lovac)

Sale

Bloger koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg... Na ovom blogu pišem o temama koje najviše volim, dobro ste došli!

Imaš komentar o ovom članku? Napiši ga ovde.

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>