site hit counter
TV serije

Boš (Bosch) – najava četvrte sezone sjajne krimi serije rađene po knjigama Majkla Konelija

Detektiv Hari Boš (Harry Bosch) nije rekao svoju poslednju reč na striming servisu Amazon Prime Video koji je odobrio snimanje pete sezone serije još pre početka emitovanja nove četvrte sezone.

To je sada postalo već uobičajeno da ovaj video striming servis najavljuje obnovu sezone avantura o Hariju Bošu pre postavljanja već snimljene sezene. Tako je bilo i sa četvrtom sezonom koja je bila naručena u trenutku kada je treća sezona bila u produkciji.

Erik Overmajer (Eric Overmyer), istorijski scenarista ove serije, će stajati rame uz rame na čelu ove sezone sa Danijelom Pajnom (Daniel Pyne). Razlog tome što se nije posvetio u potpunosti ovoj sezoni leži u činjenici da je bio na čelu treće sezone tv serije Čoveka u visokom dvorcu (The Man in The High Castle).

Pored najave obnove serije za novu sezonu, obelodanjen je i datum početka emitovanja četvrte sezone a to je 13 april 2018.

Vodeće uloge su, kao po običaju, poverene sledećoj ekipi glumaca: Titus Welliver (Harry Bosch), Jamie Hector (Jerry Edgar), Amy Aquino (Lt. Grace Billets) i Madison Lintz (Maddie Bosch).

Ovog puta će centralna priča sezone biti ubistvo advokata koje se dešava pre sudskog procesa protiv policije Los Anđelesa. Bošu je poveren zadatak da sprovede istragu pre nego što pomenuti slučaj ne pokrene nerede u gradu.

Pročitajte i ovo:
Serije+ #58 : stigao je novi broj besplatnog magazina o tv serijama

Poznavaoci opusa Majkla Konelija će odmah prepoznati da se ovde radi o knjizi Let anđela (Angels Flight).

Evo malog podsetnika radnje same knjige:

Kada je Hauard Elajas, crni advokat visokog ranga, nađen mrtav u vagonu železnice Let anđela, svi detektivi u Gradskoj policiji Los Anđelesa poželeli su da ih taj slučaj mimoiđe. Kako se Elajas specijalizovao za parnice povezane s upotrebom policijskog nasilja, rasizmom i korupcijom, sumnja za ovo ubistvo pada na sve losanđeleske policajce bez izuzetka.

Za istragu je zadužen detektiv Hari Boš. Elajasovo ubistvo odigralo se uoči početka veoma važnog suđenja: kao zastupnik crnca Majkla Harisa, Elajas vodi građansku parnicu protiv Policije Los Anđelesa zbog primene nasilja u istrazi tokom koje je njegov klijent pretrpeo oštećenje sluha. Haris je oslobođen optužbe za silovanje i ubistvo dvanaestogodišnje bele devojčice, ali ga mnogi, uključujući detektiva Boša, svejedno smatraju krivim. Elajas je objavio da će suđenje imati dvostruki cilj: da se stane na kraj policajcima krivim za nasilje i da se razotkrije onaj ko je zaista ubio devojčicu.

Posle Rodnija Kinga, rasnih nereda iz 1992. i suđenja O. Dž. Simpsonu, Grad anđela je još jednom na ivici da plane. Da bi otkrio istinu, Boš mora da kopa duboko po sopstvenom dvorištu i ustanovi da se pod njim nalaze duboke jame sumnji i mržnje koja bi mogla da mu eksplodira u lice. Kao da već nema dovoljno briga, čini se da će se njegova sreća sa Elinor Viš pokazati kao kratkoveka: kartanje vuče njegovu ženu da se vrati tamo kuda Boš ne može da je prati, da se vrati samoj sebi.

Pročitajte i ovo:
Pravi detektiv (True Detective) - titlovani tizer trejler i najava treće sezone

Izvor
www.Delfi.rs
Oznake

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Close
Close