site hit counter
FilmFilmovi 2017

Vozač (Baby Driver) – 2 titlovana trejlera i najava filma

Voleli ste filmove Drive i Transporter? Evo onda nečeg za vas. Baby Driver je sličan njima, ali se ujedno i razlikuje, jer je muzika u srcu filma. Sjajna glumačka ekipa i odlična režija!

Trejler #1

Na nedavno održanom festivalu South by Southwest SXSW u Austinu (Teksas), festivalu koji se bavi filmom, muzikom i interaktivnom umetnošću su održane mnogobrojne filmske premijere nadolazećih bioskopskih hitova.

Među njima je bio prikazan i novi film reditelja Edgar-a Wright-a, Baby Drive koji probrao aplauze publike i kritike. Neko će reći nakon čitanja ovog teksta i pregleda trejlera da je sve ovo već “Deja vu” ili “već viđeno”. Činjenica je da su brojne reference na ranije filmove tu ali se ipak zapravo radi o sasvim drugačijem i svežijem pristupu dotičnoj tematici.

Za početak, reč dve o reditelju, britancu Edgar-u Wright-u kome dugujemo sjajnu i otkačenu Cornetto filmsku trilogiju koju čine filmovi Shaun of the Dead (2004), Hot Fuzz (2007) i The Worlds End (2013) u kome su glavne uloge imali Simon Pegg i Nick Frost. Sa ovakvom filmografijom vam je jasan njegov smisao za humor i akciju.

Sa filmom Baby Driver on nastavlja sa svojim nekonvencionalnim pristupom filmovima, s tim što je ovog puta postavio lestvicu zaista visoko.

U filmu pratimo vozača vanserijskog umeća čiji je zadatak da izvuče bezbedno kriminalce iz svojih pljački i koji ima stalno slušalice svog Ipoda u ušima, i svojom muzikom daje ritam svakoj sceni filma.

Tako muzika ima direktnog uticaja na sve što se dešava pred našim očima a reditelj je izmontirao film kao da se radi o mjuziklu samo što umesto koreografije plesača imamo paklene jurnjave automobilima.

Dugo mu se taj koncept motao po glavi, još od momenta kada je režirao muzički spot za bend Mint Royale, da načini savršeni spoj između muzike i filma i odgovori izazovu da ne izgubi narativnu nit filma.

Naravno, pored reditelja, ne treba ni zanemariti i glumačku postavu filma koja je odlična: Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Jon Bernthal, Eiza González , Jon Hamm i Jamie Foxx.

Film stiže u bioskope tek avgusta meseca, i mogu samo reći da ga jedva čekam!

Trejler #2

Sadržaj filma:

Bejbi je mladi i talentovani vozač automobila koji služe za beg nakon pljačke.

Međutim, kada upozna devojku svojih snova, Bejbi u novom poznanstvu vidi priliku za svoj beg od kriminala.

Ipak, nakon što ga mafijaš prisili da radi za njega, Bejbi se mora suočiti sa stvarnošću – pljačkom unapred osuđenoj na propast koja će zapretiti njegovom životu, ljubavi i slobodi.

Filmska ekipa:

u boji akciona komedija, Engleska/SAD, 2017

reditelj: Edgar Wright
scenario: Edgar Wright
snimatelj: Bill Pope
producent: Tim Bevan, Eric Fellner, Nira Park
montažer: Paul Machliss

uloge:
Lily James (Deborah)
Kevin Spacey (Doc)
Jon Bernthal (Griff)
Eiza González (Darling)
Jon Hamm (Buddy)
Jamie Foxx (Bats)
Ansel Elgort (Baby)
Sky Ferreira
R. Marcos Taylor (Armie)

Poster(i) filma:

h
Ključne reči
Prikaži ostatak...

Sale

Bloger koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg... Na ovom blogu pišem o temama koje najviše volim, dobro ste došli!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Close